Nogometaši Celja napredovali v četrtfinale


Celjski nogometaši so v osmini finala pokalnega tekmovanja na domačem stadionu gostili tretjeligaša iz Vidma. Svoje delo so zanesljivo opravili in gostujoče moštvo pustili brez pravih možnosti za ogrozitev celjskega napredovanja. 

Celje : Bosch Bračič Videm 3:0 (2:0)
Popović (5′), Bizjak (30′, 90+2′)

Začetna postava Celja: Rozman; Karničnik, Vuklišević, Zec, Milić; Vrbanec, Kouter, Popović; Bizjak, Bajde, Matko

Celjani so za bolj sproščen preostanek srečanja potrebovali zgodnje vodstvo, kar jim je tudi uspelo. Že v 5. minuti je Nino Kouter atraktivno s peto žogo odložil za Denisa Popovića, ta pa je rutinirano matiral gostujočega vratarja (1:0). Celjska dominacija se je nadaljevala, nekajkrat je moral izvrstno posredovati vratar Vidma Marko Klasinc, po strelu Lovra Bizjaka pa se je stresla tudi vratnica.

V 30. minuti je sledila nova priložnost za Bizjaka, ki je uspešno izkoristil podajo Popovića in prednost povišal na 2:0. V nadaljevanju obračuna so imeli grofje še številne priložnosti za kakšen zadetek, ki so ga nato dočakali v sodnikovem podaljšku, v zadnji minuti obračuna. Med strelce se je ponovno vpisal Bizjak, ki je izkoristil lepo ekipno akcijo in asistenco Žana Karničnika (3:0).

Celjani so se z zmago uvrstili v četrtfinale pokalnega tekmovanja, kjer so tudi Maribor, Olimpija, Rogaška, Aluminij, Koper, Primorje in Bistrica. Tekmec Celja bo znan v torek, grofe pa že v soboto čaka ligaško gostovanje v Kopru.