Nogometaši Celja nazaj na zmagovita pota, znova pa je zablestel Matko


Nogometaši Celja so na tekmi 22. kroga državnega prvenstva gostili zadnjeuvrščeno zasedbo Rogaške, ki v spomladanskem delu sezone kaže dobro formo. Grofje so bili boljši tekmec, priigrali pa so si povsem zasluženo zmago in nove tri točke.

Celje : Rogaška 4:1 (1:0)
Matko (30′, 71′), ag. Diaby (64′), ag. Lovrić (69′); Prenkpalaj (82′)

Celje: Rozman, Karničnik, Vuklišević, Zec, Milić, Zabukovnik (od 74′ Vrbanec), Kouter, Kvesić (od 23′ Svetlin), Prucev (od 79′ Aarons), Matko (od 74′ Mačak), Adetunji (od 79′ Bajde)

Celjani so v prvem delu igre imeli terensko premoč, prav tako pa so bili tudi nevarnejši nasprotnik. Nekaj res zrelih priložnosti so soigralci pripravili Sundayu Adetunjiju, a zadetek zanj se je zdel kot zaklet in nedosegljiv.

Vendarle pa so grofje v 30. minuti uspeli zatresti mrežo gostov iz Rogaške Slatine. Takrat je kot za Celjane izvedel Tamar Svetlin, ki je le nekaj minut pred tem zamenjal poškodovanega Maria Kvesića, v kazenskem prostoru Rogaške pa se je najbolje znašel Aljoša Matko in poskrbel za domače vodstvo.

Za tem je za trenutek padla zbranost celjske obrambe, kar je izkoristil vroči Patrik Mijić, a njegovo slavje je z izvrstno obrambo preprečil Matjaž Rozman. Na drugi strani igrišča je tik pred odhodom na odmor nigerijskemu napadalcu v celjskih vrstah povišanje vodstva preprečila prečka.

Začetek drugega polčasa je deloval nekoliko zaspan, saj so se zadeve v večji meri odvijale na sredini terena, kljub temu pa je bil vratar Ajdin Mulalić v 64. minuti znova premagan. Žogo za njegov hrbet je po ostrem predložku Nina Milića poslal branilec Rogaške Toura Diaby.

Celjani so nato še dvakrat zatresli mrežo Slatinčanov. Sprva so gostje dosegli nov avtogol, po podaji Egorja Pruceva je Di Mateo Lovrić reagiral nespretno, nato pa se je še v drugo, po odličnem prodoru, med strelce vpisal Matko. V 83. minuti si je napako v celjski obrambi privoščil slovenski reprezentant Žan Karničnik, za častni gol Slatinčanov in končnih 4:1 pa je poskrbel Marko Prenkpalaj.

Varovanci Damirja Krznarja so vknjižili že sedemnajsto zmago in pred drugouvrščeno Olimpijo iz Ljubljane ohranili deset točk naskoka, v nedeljo pa jih čaka gostovanje v Domžalah.

Standings provided by Sofascore