Nogometaši Celja ob novi vrhunski predstavi do četrte zaporedne zmage


Nogometaši Celja so v 14. krogu državnega prvenstva gostili zasedbo Domžal, ki v letošnji sezoni kaže predstave precej pod pričakovanji. Celjani so Domžalčane nadigrali v vseh segmentih igre, celjsko zmago pa je na Štadionu Z’dežele pospremilo 700 gledalcev. 

Celje : Domžale 3:1 (1:0)
Vuklišević (21′), Popović (74′), Bajde (89′); Stuparević (66′)

Začetna postava Celja: Obradović, Karničnik, Zec, Vuklišević, Milić, Zabukovnik, Svetlin (od 65′ Popović), Bobičanec (od 90+1′ Nemanič), Lamy (od 65′ Bizjak), Edmilson (od 81′ Bajde), Prucev (od 81′ Dulca)

Celjani so na začetku tekme Domžalčane prisilili v povsem podrejeni položaj. Že v 1. minuti se je stresel okvir vrat, ko je pred gostujoča vrata podal Nino Milić, poizkušal pa je Tamar Svetlin. Dve minuti kasneje je sledil nov nevaren predložek 19-letnega bočnega branilca, toda nekoliko slabše je reagiral Julien Lamy.

Grofje so nogometašem Domžal posest odvzemali že v zgodnji fazi izgradnje napada, kar je gostom onemogočalo prehod čez sredinsko črto. Terenska premoč je bila tako povsem na strani Celja, prav tako pa tudi število ustvarjenih priložnosti.

Varovanci Damirja Krznarja so vendarle kronali svojo izjemno predstavo z zasluženim vodstvom, ko je podajo iz kota v zadetek pretvoril Damjan Vuklišević. Dominantna igra nogometašev iz knežjega mesta ni pojenjala, še naprej so si ustvarjali lepe priložnosti in ves čas izvajali pritisk na vrata Gašperja Tratnika.

Zasedba trenerja Dušana Kosića, ki je na klopi Celja osvojil naslov državnih prvakov, je v drugem polčasu uspela nekoliko dvigniti svoj nivo igre, na drugi strani pa je upadla superiornost Celjanov. Domžalčani so to izkoristili in poravnali izid, kljub temu, da je bilo do tistega trenutka razmerje v strelih 17:1 v korist Celja. Napako Luke Bobičanca globoko na svoji polovici je unovčil Filip Stuparević in poslal žogo za hrbet Matka Obradovića, ki bi lahko ob tem nekoliko bolje posredoval.

Grofje so po prejetem zadetku znova zaigrali bolje in povsem stisnili goste pred svoja vrata. Močan pritisk se je obrestoval, saj je po strelu Edmilsona z roko v svojem kazenskem prostoru posredoval mladi Lukas Hempt, najstrožjo kazen pa je učinkovito izvedel povratnik po poškodbi in kapetan celjskega moštva Denis Popović.

V zaključku tekme se je s sijajno obrambo izkazal vratar Obradović. Zdelo se je že, da bo ostalo pri rezultatu 2:1, a sledil je nov zadetek Celja, ki ga je sodnik sprva zaradi domnevnega prepovedanega položaja razveljavil, nato pa ga je po dolgem pregledu VAR-a označil za regularnega. Marco Dulca je priboril žogo, jo oddal celjskemu kapetanu, ta pa je zaposlil Gregorja Bajdeta, ki je postavil končnih 3:1.

Celjani s četrto zaporedno zmago ohranjajo položaj vodilne ekipe, naslednjo nedeljo pa jih čaka pomemben obračun v boju za naslov prvaka z ljubljansko Olimpijo. Še pred tem pa bodo med tednom v pokalnem tekmovanju moči merili v Krškem.

Lestvico zagotavlja Sofascore