Nogometaši Celja v Stožicah potrdili naziv državnih podprvakov


Nogometaši Celja so na zadnji tekmi aktualne sezone gostovali v ljubljanskih Stožicah, kjer so za potrditev naziva državnih podprvakov potrebovali vsaj točko. Vknjižili so kar tri in si tako zagotovili drugo mesto po koncu sezone.

Olimpija Ljubljana : Celje 0:2 (0:1)
Matko (5′, 53′)

Začetna postava Celja: Rozman, Ajhmajer, Vuklišević, Zec, Karničnik, Kouter, Vrbanec, Popović, Bobičanec, Bajde, Matko

Celjani so že v 5. minuti povedli, ko je v protinapadu Denis Popović z globinsko podajo dobro našel v zadnjem času izredno vročega Aljošo Matka. Po ekspresnem vodstvu Celja so Ljubljančani prevzeli pobudo in zagospodarili na igrišču, toda njihova premoč se je kazala le v posesti, kakšne bolj zrele priložnosti pa si niso uspeli ustvariti.

Na začetku drugega dela tekme se je zgodba ponovila, Celjani so ponovno v zgodnji fazi polčasa prišli do zadetka iz protinapada. Tokrat je vloga asistenta pripadla rezervistu Charlesu Ikwuemesiju, znova pa se je med strelce vpisal Matko. Slednji je tako na zadnjih petih tekmah dosegel že osmi zadetek.

Grofje so tako sezono zaključili na drugem mestu in si s tem priborili uvrstitev v kvalifikacije za evropska tekmovanja, na 36 tekmah pa so vpisali 19 zmag in 10 remijev. Največ zadetkov je prispeval Aljoša Matko (14). Preostale gole so dosegli: Ikwuemesi (9), Popović, Vuklišević (4), Janjičić, Bajde (3), Kouter, Bizjak, Zec, Zabukovnik, Gbamble (2), Božić, Matić, Majeuski in Mačak (1).