Nogometaši Celja zgolj do remija z Radomljani


Celjski nogometaši so v 29. krogu državnega prvenstva gostili Radomlje, ki zasedajo osmo mesto na lestvici. Po hitrem vodstvu so grofje zapravili svojo prednost in se na koncu z Radomljani razšli z delitvijo točk.

Celje : Kalcer Radomlje 1:1 (1:0)
Matko (15'), Šošić (50')

Začetna postava Celja: Obradović, Karničnik, Zec, Nemanič, Štefulj, Kouter, Popović, Bobičanec, Matko, Ikwuemesi, Bizjak

Celjani so prišli do vodstva v 15. minuti, ko je iz kota podal Denis Popović, David Zec pa je nato z glavo sprožil proti vratom, a je njegov strel gostujoči vratar odbil, toda njegov odbitek je v mrežo brez težav pospravil Aljoša Matko. Grofje so v nadaljevanju prvega dela tekme še nekajkrat nevarno zapretili, toda prednosti jim ni uspelo povišati.

Na začetku drugega polčasa je sledil hladen tuš, ko je v taboru gostov za izenačenje poskrbel Madžid Šošić. Kapetan Sandi Nuhanović je zaposlil 22-letnika Bošnjaka, ta pa je preigral Klemna Nemaniča in nato s strelom premagal še nemočnega Matka Obradovića. Varovanci Romana Pilipčuka so nato znova pritisnili v želji po novem vodstvu, toda velike priložnosti so zapravili Gregor Bajde, Aljoša Matko in Luka Bobičanec, izkazal pa se je vratar gostov Emil Velić.

Nogometaši iz knežjega mesta so tako le remizirali z mlinarji, a kljub temu ohranili tretje mesto na lestvici. Pred Koprom imajo dve točki naskoka, za Mariborčani pa zaostajajo za tri točke. V četrtek se odpravljajo v ljubljanske Stožice, kjer jih čaka četrtfinale pokalnega tekmovanja proti Olimpiji.

Vrhunci tekme med Celjani in Radomljani: