Nogometaši NK Celje z novo zmago ostajajo v družbi Maribora in Kopra


Celjski nogometaši z eno najmlajših ekip v prvenstvu po petih krogih 1. SNL ostajajo neporaženi in si z Mariborom ter Koprom delijo vrh lestvice. Tokrat so tesno, a zasluženo, premagali letošnji evropski nogometni fenomen – Muro.

Resda gre Celjanom na roko relativno ugoden razpored (najtežji nasprotniki jih še čakajo), a to ne spreminja dejstva, da je prerojena vrsta Marijana Pušnika najlepše presenečenje začetka letošnjega nogometnega prvenstva.

Mura, ki je zadnjo (evropsko) zmago zabeležila z gol razliko 0:5 (v svoji mreži), v Celju še enkrat več ni zadela vrat nasprotnika, kar pa tokrat ni zadostovalo za triumf. Celjski mladeniči so se kljub temu precej namučili, da so v 81. minuti le premagali gostujočega vratarja Drakovića in razveselili večino od 700 gledalcev na tribunah Arene Petrol.  Zadetek za Celjane je prispeval Blaž Vrhovec.

Po petih krogih 1. SNL je NK Celje zbral 11 točk, kot jih imata tudi Maribor in Koper, ki zaradi boljše razlike v zadetkih zasedata prvo in drugo mesto na lestvici.

Celjani v naslednjem krogu odhajajo v Ljubljano, kjer bodo neobremenjeni na praznem stadionu Stožice poskusili iztržiti čim več proti Šiljakovi razglašeni Olimpiji.

S celjskega nogometnega kluba so še sporočili, da bo mesto pomočnika trenerja po odhodu Damijana Romiha v Krško zasedel dosedanji trener vratarjev Mladen Dabanović, vratarje pa bo po novem treniral Andrej Salčnik, ki z Marijanom Pušnikom sodeluje že vrsto let.

Celje : Mura 05 1:0 (0:0)

Štadion Arena Petrol, gledalcev 700, sodniki: Skomina (Koper), Vidali (Gračišče) in Praprotnik (Ljubljana).

Strelec: 1:0 Vrhovec (81.).

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Bajde (od 73. Lutfi), Moćić, Bezjak, Kolsi (od 68. Tomažič-Šeruga), Korošec, Medved, Žitko, Močivnik (od 31. Ž. Horvat).

Mura 05: Draković, Cipot, Bohar, L. Horvat (od 64. Maruško), Kramar, Vaš, Fajić, Janža, Kouter, Jelić (od 85. Gruškovnjak), Eterović (od 56. Sreš).

Rumeni kartoni: Kolsi, Bezjak; Vaš.

Po tekmi so pred kamere uradne spletne strani NK Celje stopili trener Marijan Pušnik ter igralca Blaž Vrhovec in Mario Močič:

2. SNL
V drugem krogi slovenske nogometne druge lige je celjski Šampion na gostovanju pri Roltek Dobu vknjižil prvo zmago. Za končnih 0:2 (ob polčasu sta bili ekipi izenačeni) sta zadela Rade Jovanovič in Žiga Škoflek.

Šampion po dveh krogih s štirimi točkami zaseda 4. mesto na lestvici. V soboto pa bo na Areni Petrol gostil ekipo Bele Krajine.

Zapisnik in lestvica 2. SNL

R. Č.