Nogometaši NK CM Celje začeli s pripravami, Simer Šampion v 2. ligo!


Nogometaši CM Celja, osmo uvrščena ekipa zadnje sezone 1. slovenske nogometne lige, so v ponedeljek pričeli s pripravami na nov tekmovalni cikel. Na prvem treningu je imel trener Damjan Romih na razpolago dvaindvajset igralcev.

Kot smo na Celje.info že poročali, aktualna finančna situacija Celjanom ne omogoča večjih okrepitev, zato so zgolj podaljšali pogodbe z nekaterimi iz obstoječega kadra ter podpisali še par perspektivnih mladincev.

Sodelovanje je podaljšal tudi dosedanji trener vratarjev Mladen Dabanovič, ki je sprejel tudi vlogo prvega pomočnika trenerja Damjana Romiha. Meto drugega pomočnika bodo popolnjevali trenerji mlajših selekcij.

Kaj je ob začetku priprav povedal trener Damjan Romih, si poglejte v spodnjem videu, za podrobnejše informacije o dogajanju v celjskem klubu pa obiščite spletno stran NK Celje.

Medtem pa je veselo tudi v sosednjem Simer Šampionu, saj so po osvojitvi 2. mesta v 3. SNL-V in odpovedi napredovanja v 2. ligo prvaka iz Odrancev, s strani NZS prejeli vabilo za sodelovanje v višjem rangu tekmovanja.

Na spletni strani Šampiona so ob tem zapisali, da gre za velik dan za njihov klub in dodali: “druga članska liga v klub prinaša nov izziv, nov motivacijski trenutek, predvsem pa možnost dokazovanja naših mladih talentov na širši slovenski nogometni sceni. Če smo bili doslej znani predvsem po odlični mladinski šoli, nas bodo sedaj spoznali tudi tisti, ki spremljajo samo članski nogomet.”

Mesto Celje ima tako ob članskem nogometnem prvoligašu predstavnika tudi v 2. slovenski nogometni ligi.

R. Č.
vir: www.nkcelje.si, simer.sampion.si
Foto: www.nkcelje.si