Nogometašice ŽNK Savinja odigrale prvo tekmo v državni ligi do 15 let


Z nekoliko debitantske treme so dekleta ŽNK Savinja Pizzerija Oliva Celje v postavi kapetanke Marije Gvero, Ele Ušen, Sare Poslek, Neže Žagar, Lare Bezjak, Lenke Bedrač Plazovnik, Tjaše Jasenc Jakob, Erde Rexhepi in vratarke Zala Žekar, pričele uvodno nedeljsko tekmo 1. kola 1. slovenske dekliške nogometne lige do 15 let na stadionu v Radljah ob Dravi. Celjanke so zabeležile minimalen gostujoči poraz.

Za ŽNK Savinja so nastopile še: Lea Munda, Žana Gajšt, Lena Murata, Naja Čuš in Gaia Hladin, katere je vodil trener Zvone Čosić.

Nedeljsko tekmo v Radljah, proti istoimenski ekipi, so domačinke pričele bolj zbrano in odločno v napadu ter že v prvi četrtini močno ogrozile vrata Savinjčank. Pri trikratnem zaporednem strelu na gol so zadele okvir vrat, nato se je z obrambo izkazala vratarka Zala Žekar. Pritisk Radeljčank je kasneje popustil in dekleta so z izenačeno tekmo zaključila prvi polčas.

V drugem polčasu so si mlade Savinjčanke priborile nekaj lepih priložnosti, a jim je do želenega zadetka zmanjkalo nekaj centimetrov in kanček sreče. Z nekaj samostojnimi prodori se je izkazala nova pridobitev ŽNK Savinja Lenka Bedrač Plazovnik, obrambno linijo sta pogumno držali kapetanka Marija Gvero ter borbeni Ela Ušen in Sara Poslek. Edini zadetek na tekmi se je zgodil v 55. minuti, ko so Savinjčanke po neizkoriščeni lepi priložnosti za zadetek obstale, Radeljčanke pa so izvedle dolgo podajo pred vrata, kjer je 11-letna Lana Lesjak s strani zadela v levi spodnji kot gola.

V zadnjih petih minutah so Savinjčanke s hitro igro poskušale izenačiti, žal pa Neži Žagar v izdihljaju tekme ni uspelo premagati odlične domače vratarke Tonje Hojnik, tako da so se Korošice veselile prve zmage (1:0). V izdihljaju tekme je več kot 60 gledalcev mlada dekleta iz obeh ekip nagradilo z močnim aplavzom za prikazan gledljiv nogomet.

Prva domača tekma Celjank je na razporedu v ponedeljek 31. 8. ob 18.00 uri v Športnem parku Šentjur, ko prihaja ekipa deklet ŽNK MB Tabor.

Kolektiv ŽNK Savinja Oliva Celje se iskreno zahvaljuje vodstvu Občine Šentjur, NK Šentjur in AK Šentjur, da so jim po zavrnitvi MOC za igranja tekme v Celju, omogočili igranje domače ponedeljkove tekme v Šentjurju.