Nov evroligaški poraz Celjanov ob vrnitvi gledalcev v dvorano Zlatorog


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tretjem krogu EHF Lige prvakov doma izgubili s Kielom. Dvorana Zlatorog je prvič od začetka širjenja novega koronavirusa gostila gledalce.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so sinoči odigrali tekmo 3. kroga EHF Lige prvakov. Ker je 1. oktober, mesec ozaveščanja o raku dojk, so v podporo organizaciji Europa Donna nastopili v roza dresih. Prav tako so tribune Zlatoroga prvič od začetka širjenja novega koronavirusa gostile gledalce, ki pa so bili priča novemu evroligaškemu porazu proti nemškemu velikanu.

Začetne minute so sicer nakazovale popolnoma drugačno sliko. Celjani so namreč prvih pet minut odigrali odlično in povedli s 5:0. Nemci so po minuti odmora zaigrali bolj zbrano ter vztrajno izkoriščali napake Celjanov ter topili prednost. V 13. minuti so gostje izenačili na 6 in tekma se je začela znova. Celjani so sicer poizkušali, Ocvirk je iskal razpoložene igralce, Kiel pa je zadeval še naprej. Celjani so se nato vendarle nekoliko zbrali in večji del preostanka prvega dela držali korak z gosti. Slednji so ob zaklkjučku vseeno prišli do občutnejše prednosti. Polčas se je končal z rezultatom 16:13 za Kiel.

V drugem delu so Celjanom začele pohajati moči. Kiel je hitro povišal prednost in kmalu je postalo jasno, da bo težko prišlo do preobrata. Domači trener je poizkušal zadeve obrniti z dvema minutama odmora v razmaku nekaj minut, a brez uspeha. Celjskim igralcem je primanjkovalo energije in gostje so to izkoriščali. Ob visoki prednosti Nemcev so Celjani podpisali predajo in začeli nekoliko varčevati z močmi, saj jih v nedeljo čaka pomembna tekma domačega prvenstva. Priložnost za igro so tako dobili mladi igralci. Celjani se bodo morali sedaj hitro pobrati saj jih v nedeljo v Zlatorogu čaka derbi s Trimom Trebnje (17.30), ki si ga bo mogoče ogledati tudi v neposrednem TV prenosu na TV Slovenija 2. V ligi prvakov je sedaj teden dni premora, potem pa v 4. krogu pivovarji gostujejo v Veszpremu, teden dni kasneje pa še v Zagrebu. Predvsem slednja bo že ena pomembnejših tekem za uresničitev zastavljenih ciljev.

RK Celje Pivovarna Laško :  THW Kiel 24:35 (13:16)

Dvorana Zlatorog, 350 gledalcev, sodnika: Boričić, Marković (oba SRB)

RK Celje Pivovarna LaškoIvić, Vujovič 12 obramb; Cvetko 3, Mazej 2, Dragašević 1, Marguč 1, Šarac 2, Grošelj, Poteko 1, Kodrin 1, Horžen 4, Kljun, Mlakar 3, Leban 3, Novak 2/1, Načinović 1; trener Tomaž Ocvirk

Izključitve: 4 min

7-metrovke: 1/2

THW Kiel: Saggau 2/1 obrambi, Quenstedt 13 obramb; Ehrig, Duvnjak 4, Sagosen 4, Reinkind 3, Landin Jacobsen, Weinhold 3, Wiencek 4, Ekberg 5/1, Wager 1, Dahmke 3, Zarabec 2, Horak, Pekeler 6, trener: Filip Jicha

Izključitve: 10 min

Rdeči karton: Horak, 7-metrovke: 1/2

vir foto: RK CPL