Nov rokometni prestop iz Celja v Nemčijo: Toskić po Krečiču ostal tudi brez Ivankovića


RK Celje Pivovarna Laško zapušča hrvaški rokometaš Ante Ivanković, ki bo podobno kot Grega Krečič okrepil nemškega prvoligaša.

Po naših neuradnih informacijah bo Ante Ivanković okrepil vrste Stuttgarta, kjer že nastopa Miljan Vujović, slovenski reprezentant in nekdanji vratar Celja. 23-letni Hrvat je bil v celjski zasedbi pomemben člen obrambe, prav tako pa tudi prva izbira Alema Toskića na položaju levega zunanjega igralca. Po poročanju Novega tednika naj bi Celjani zanj prejeli zelo dobro ponudbo in primerno odškodnino.

Toskić, ki je danes dopolnil 42 let, je pred dvema tednoma že izgubil Grego Krečiča, ki je postal član nemškega Bergischerja. Slednji je za Nemce prvič nastopil na včerajšnjem ligaškem obračunu proti Kielu, kjer je prispeval tri zadetke.

Jonathan Carlsbogård in Grega Krečič (Foto: David Valant)

Odhoda Ivankovića in Krečiča v prvo nemško ligo odpirata več priložnosti in dodatno minutažo Urošu Milićeviću ter Maiu Marguču, saj kakšnih novih okrepitev zaenkrat ni na vidiku. Slednja sta sicer na zadnjem prvenstvenem obračunu proti SVIŠ-u unovčila zaupanje vodstva kluba in trenerja, ko sta bila s šestimi zadetki najboljša strelca tekme.

Celjani sicer v boju za naslov državnih prvakov niso več odvisni sami od sebe. Pivovarji namreč potrebujejo še kakšen spodrsljaj Trebanjcev, ki zasedajo vrh lestvice z dvema točkama naskoka pred Celjani. Poleg tega Celje čaka še težko gostovanje pri Velenjčanih, ki so z varovanci Toskića točkovno poravnani.

Celjsko zasedbo v sredo čaka gostovanje v Montpellierju, v okviru elitne Lige prvakov, kjer Celjani po desetih nastopih še niso vknjižili točke, pa se bodo v letošnji sezoni pomerili še z Magdeburgom, Portom in GOG-om.

Standings provided by Sofascore