Nov uspešen vikend atletov Kladivarja: Botolin sredozemski prvak, Guček najhitrejši v Avstriji


Za atleti celjskega Kladivarja je znova uspešen konec tedna, saj so dosegli kar nekaj vidnih rezultatov oz. uvrstitev.

Vid Botolin je na sredozemskem prvenstvu za mlajše člane do 23 let v Egiptu postal sredozemski prvak v teku na 5000 metrov. Po taktičnem teku je slavil s časom 14:19,21.

Matic Ian Guček je na mitingu v St. Pöltnu prepričljivo zmagal v teku na 400 metrov ovire in z 48,93 sekunde dosegel svoj tretji čas kariere.

Ob tem je dejal: “Znova sem se zelo dobro počutil v zadnjih 100 metrih, zato sem s trenutno pripravljenostjo zelo zadovoljen. To je bila moja druga tekma v sezoni in znova sem tekel pod 49 sekundami. Vse to kaže, da sem dobro delal v pripravah na olimpijsko sezono. Zelo se veselim naslednjih tekem na Slovaškem in na Češkem ter evropskega prvenstva v Rimu.”

Na 10-kilometrskem teku v Radencih je bila najhitrejša Nika Fajfar s časom 35:38.

Eva Pepelnak je nastopila na srebrnem mitingu svetovne serije v Jeruzalemu in z rezultatom 13,83 metra osvojila tretje mesto.

Klara Lukan je v britanski prestolnici nastopila na močnem mednarodnem tekmovanju v teku na 10.000 metrov. To je bil njen prvi nastop na tej razdalji na stezi. S časom 31:13,18 je le za dobrih šest sekund zaostala za izjemnim državnim rekordom Helene Javornik, ki je 31:06,63 tekla na olimpijskih igrah v Atenah leta 2004, ko je z 10. mestom dosegla enega najboljših dosežkov v svoji bogati atletski karieri. Lukan je osvojila četrto mesto in hkrati izpolnila normo za nastop na evropskem prvenstvu v Rimu.

Tina Šutej je na mitingu Diamantne lige v Marakešu v Maroku nastopila s prebavnimi motnjami in v skoku s palico s 445 preskočenimi centimetri zasedla šesto mesto. V prvem poskusu je bila uspešna na 430 cm in v drugem poskusu na 445 cm. Na 455 cm je letvico podrla v vseh treh poskusih in ni ostala med četverico, ki se je še merila za zmago.

Po tekmovanju je sporočila: “Imela sem težave s prebavo, od pol šestih zjutraj sem bila na stranišču. Že tretjič se mi je to primerilo v Maroku, nikjer drugje nisem imela takih težav. Na ogrevanju ni bilo videti, da bom sploh kaj skočila. Nisem imela energije, zbrala sem jo za dve višini. Vesela sem, da nisem imela težav s tetivo.”

Veteranka Martina Ratej je v Slovenski Bistrici zmagala v metu kopja s 50,69 m.

V istem mestu je v teku na 400 metrov Luka Janežič s časom 46,84 s končal kot četrti.

Po preizkušnji je strnil vtise: “Lani sem na zgolj nekaj tekmah tekel bolje od 47,20, letos pa sem to storil dvakrat že na začetku sezone. Glede na to, da sem imel tako hudo poškodbo, bi se lahko zgodil tudi predčasen konec kariere, zato sem vesel, da korak za korakom napredujem.”

Pod Pohorjem je na 800 metrov nastopil tudi Jan Vukovič, ki je v ciljnem sprintu s časom 1:47,63končal kot drugi.