Nova štorska dvorana gostila prvo reprezentančno tekmo


Ob koncu predprejšnjega leta so v Štorah odprli športno dvorano, ki ob osnovnih športnih dejavnostih gosti tudi odmevnejše dogodke. Kmalu po odprtju so prvenstveno tekmo v njej odigrali celjski rokometaši, jeseni pa jo je kot nadomestno domačo dvorano uporabni tudi šentjurski košarkarski prvoligaš.

Tokrat so bile Štore prizorišče pripravljalne tekme futsal reprezentanc Slovenije in Hrvaške. Gostje so bili uspešnejši za en gol. Za Slovenijo je sredi drugega polčasa zadel Jeremy Bukovec, ki je zadel s peto.

Slovenija : Hrvaška 1:2 (0:1)
0:1 – Jurlina (20.), 0:2 – Vukmir (28.), 1:2 – Bukovec (29.)

Postava Slovenije:
Teo Turk (Came Dosson CD Dosson ITA), Marko Peček (FK Dobovec), Klemen Duščak (FK Dobovec), Žiga Čeh (FK Dobovec), Igor Osredkar (MNK Bubamara Cazin BiH), Jeremy Bukovec (MNK Olmissum Omiš HRV), Denis Totošković (The Nutrition Extrem), Luka Čop (The Nutrition Extrem), Uroš Đurić (FK Siliko), Max Vesel (FK Siliko), Žan Janež (FK Siliko), Luka Lovrec (KMN Meteorplast Šic bar), Denis Kneževič (FK Dobovec), Alan Muratagić (FK Siliko).

Tomislav Horvat, selektor: „Čestitam ekipi za dobro tekmo in dobro borbo. Tekma je bila lepa in odprta, dosti priložnosti je bilo na obeh straneh. Zelo sem zadovoljen s pristopom in pokazanim. Zato lahko z veseljem pričakujem tudi torkovo tekmo v Podčetrtku.“

Žiga Čeh, kapetan: „S prikazanim smo lahko zadovoljni. Videli smo živahno in agresivno Slovenijo, ki je bila razigrana, priložnosti pa si je ustvarila proti zelo kvalitetni reprezentanci Hrvaške. Oni so izkoristili dve od svojih priložnosti, mi eno. Čestitamo Hrvaški, mislimo na drugo tekmo, ko želimo biti tudi rezultatsko uspešnejši.“