Nova zveneča okrepitev Celja prihaja prav iz vrst prvega pripravljalnega tekmeca


Nogometaši Celja so se na svoji prvi pripravljalni tekmi v okviru priprav na spomladanski del sezone pomerili z Dinamom iz Zagreba. Prav iz vrst aktualnih hrvaških prvakov pa je v zasedbo Celja prišla še peta zimska okrepitev, Luka Menalo.

Dinamo Zagreb : Celje 2:0 (2:0)
Kaneko (6′), Petković (36′)

Za zagrebški Dinamo, kjer je večji del svoje igralske in trenerske kariere preživel celjski strateg Damir Krznar, je bila to že tretja tekma v tem koledarskem letu, kar se je izrazilo tudi na terenu.

Aktualni hrvaški prvaki so tako delovali bolje pripravljeno, kar so kronali tudi z dvema zadetkoma v prvem delu igre. Celjsko mrežo je načel Japonec Takuro Kaneko, končnih 2:0 pa je iz najstrožje kazni, po prekršku Nina Koutra, postavil Bruno Petković.

Za Celje so v Rovinju od prve minute nastopili Rozman (od 30′ Obradović), Karničnik, Klašnja, Nemanič, Milić, Kouter, Zabukovnik, Aarons, Popović, Prucev, Bajde (od 30′ Adetunji).

Ob polčasu pa je Krznar povsem prevetril zasedbo, ki pred pričetkom drugega dela igre izgledala tako: Obradović (od 60′ Jurhar), Ajhmajer, Zec, Vuklišević, Krefl, Vrbanec, Dulca, Beji (od 70′ Veselaj), Prucev (od 60′ Džumhur), Mačak, Adetunji (od 60′ Edmilson).

V knežje mesto zveneča okrepitev iz vrst Dinama

Celjani so se v tem zimskem prestopnem roku okrepili že s petimi okrepitvami. Po Aljažu Kreflu, Sundayu Adetunjiju, Ibrahimu Bejiju Mohammadu in Rolandu Aaronsu bo celjski dres oblekel tudi Luka Menalo, ki v knežje mesto prihaja na enoletno posojo. Celjani bodo imeli tudi možnost odkupa.

27-letni napadalno usmerjeni nogometaš je v Zagreb prišel iz Širokega Brijega, s strani Dinama pa je kot posojen igralec zaigral za Slaven Belupo, Rijeko in ljubljansko Olimpijo, v dresu katere je na slovenskih tleh že dokazoval kvaliteto, ki jo premore.

Ob tem so iz celjskega tabora sporočili, da se je po Vidu Kodermanu, ki bo odslej nastopal za Radomlje, poslovil tudi Julien Lamy. Francoz je za Celje zbral 18 nastopov in se dvakrat vpisal med strelce.

Celjska zasedba se bo na hrvaških tleh v torek pomerila še z Osijekom, potem pa sledi odhod v Turčijo.