Novi zmagi celjskih rokometašev in rokometašic


Celjski rokometaši so v 8. krogu državnega prvenstva gostili Slovenj Gradec, celjske rokometašice pa so v 4. krogu državnega prvenstva gostovale v Velenju. Obe zasedbi Celja sta prepričljivo ugnali svojega nasprotnika.

Celje Pivovarna Laško : Slovenj Gradec 38:23 (19:12)

Celje: Perić 9, Janc 7, Milićević in Krečič 4, Mazej in Marguč 3, Žabić in Ivanković 2, Korže Lesjak, Malović, Gregorič in Kačičnik 1

Celjani so po nekoliko slabšem začetku strli odpor Korošcev in si že ob odhodu na odmor priigrali visoko prednost. To so v drugem polčasu še izdatno povečali in slavili z 38:23. V taboru pivovarjev sta bila najbolj strelsko razpoložena Luka Perić in Mitja Janc, na drugi strani pa je največ zadetkov prispeval otrok Celja Rok Cvetko.

Varovanci Alema Toskića še naprej zasedajo tretje mesto s točko zaostanka za Gorenjem in Trimom. Sledi reprezentančni premor, v katerem bosta v slovenski izbrani vrsti aktivna Stefan Žabić in Tadej Mazej, nato pa Celjane čaka gostovanje pri Krki.

Foto: RK Celje Pivovarna Laško/Facebook
Velenje : Z’dežele Celje 23:28 (12:16)

Celje: Marković 9, Zulić 6, Regner in Kadić 4, Žener 3, Kovačič 2

Celjanke so bile v vodstvu od samega začetka tekme. Velenjčankam so hitro ušle na varno razdaljo, ki so jo uspešno držale do konca srečanja. Največ zadetkov sta zbrali Ema Marija Marković in Azra Zulić, z 12 obrambami (48 %) pa je bila izjemna tudi vratarka Klara Hrovatič.

Varovanke Miše Marinček so tako vknjižile svojo tretjo zaporedno zmago, ki jih uvršča na tretje mesto za ljubljanskim Krimom in Ajdovščino, prav Ljubljančanke pa v nedeljo prihajajo v knežje mesto.

Foto: Franci Hrovatič/ŽRK Z’dežele/Facebook