Novoletni skok v Savinjo 2017: opogumilo se je 42 udeležencev (foto)


Na fotografiji lahko vidite enega izmed udeležencev skoka, po tem ko je skočil v mrzlo Savinjo.
Na fotografiji lahko vidite enega izmed udeležencev skoka, po tem ko je skočil v mrzlo Savinjo.

Ponekod po Sloveniji se na prvi dan leta največji zagreteži tradicionalno ohladijo v ledenih rekah, jezerih, morju… Tovrsten skok v zimsko Savinjo že nekaj let organizirajo tudi v kajakaškem klubu na Špici. 

Letos je v 0.8 stopinj mrzlo vodo zabredlo 42 pogumnežev, ledeni skok pa si je ogledalo več kot tisoč obiskovalcev.

V Sloveniji imamo tradicijo nekoliko drugačne skakalne turneje, kot ta čas poteka v Avstriji in Nemčiji. 

Namesto po snegu se naši skakalci poženejo v v hladne valove slovenskih voda; najbolj znani so skoki v januarsko morje.

Že osmo leto pa so skok v Savinjo organizirali v Kanu klubu NIVO. Jože Tanko, idejni oče dogodka, je pred leti začel s tradicijo novoletnega skoka na Špici, kjer si sedaj prizadevajo, da bi v tej bližini reko poglobili in za obiskovalce priredili nekakšno plažo, predvsem za poletni čas seveda. 

Do te pridobitve na pa bodo obiskovalci na Špici tudi pozimi skakali v del kajakaške proge.

Kako je bilo letos lahko preverite v fotogaleriji. Izbrane fotke, v visoki kvaliteti in brez logotipov lahko tudi naročite v digitalni obliki ali na papirju.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”493″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

E.B.

fitness-olimpus-polsi