Od vodstva in 11-metrovke do poraza v 92. minuti


Celjski nogometaši imajo z ekipo Krškega slabo statistiko, saj jih na domači zelenici do nocojšnje tekme še niso premagali. Vse do 78. minuti je kazalo, da bi se negativni niz lahko spremenil, a so Posavci uspeli izenačiti in v sodniškem podaljšku doseči gol za zmago. To je velik udarec za celjsko moštvo, ki nekaj kol pred koncem državnega prvenstva lovi uvrstitev v evropska tekmovanja. 

Tekmo so bolje začeli gostje, ki pa niso bili učinkoviti. Za domače vodstvo je v 32. minuti poskrbel, Dalibor Volaš, ki je dosegel gol iz prostega strela z razdalje kar 30 metrov! Isti igralec je v 52. minuti zapravil 11-metrovko, kar se je na koncu trpko maščevalo. Ganski napadalec Krčanov je 12 minuti pred koncem rednega dela tekme po svojem strelu prišel do odbitka, ki ga je pospravil v domačo mrežo. Kljub temu so v preostalem času na nasprotna vrata pritiskali Celjani, a so gol dosegli gostje, ki so bili uspešni v sodnikovem dodatku.

Celje : Krško 1:2 (1:0)

Strelci: 1:0 Volaš 32.’, 1:1 Mensah 78.’, 1:2 Mujan 92.’
Celje: Rozman, Brecl, Džinić (od 81. Lupeta), Travner, Vidmajer, Cvek, Pungaršek (od 65. Pišek), Pozeš Vancaš, Podlogar (od 72. Hadžić), Cvijanović, Volaš.
Krško: Zalokar, Vuklišević, Krajcer, Gorenc, Šturm, Kramarič, Kosič (od 59. Mujan), Dušak (od 66. Urbanč), Kovačič (od 74. Jovanović), Dangubić, Mensah.
* Rumeni kartoni: Vidmajer, Džinić, Cvek; Kramarić, Gorenc, Kosič.

V 34. kolu je na sporedu gostovanje v Mariboru. Tekma bo na sporedu v sredo, 17. maja, ob 20:15.

*foto: Ekipa SN

sola-voznje-polsi-klik