Odjuga odnesla Oblaka, znano tudi novo ime na celjski klopi


sebastjan_oblak_2018Vodstvo Ženskega rokometnega kluba Z’dežele je glavnim trenerjem članske ekipe, Sebastjanom Oblakom, sporazumno prekinilo sodelovanje.

Oblak je člansko ekipo prevzel na začetku sezone 2016/17. V svoji prvi sezoni jo je popeljal do naslova pokalnega podprvaka na zaključnem turnirju najboljše četverice v Celju in do 3. mesta v državnem prvenstvu.

V sezoni 2017/18 je tako v državnem prvenstvu kot tudi v pokalnem tekmovanju z dekleti osvojil 3. mesto, vendar je treba dodati, da je moral zaključni del sezone spremljati s tribun, saj je zaradi incidenta moral prestati polletno prepoved vodenja ekipe na tekmah.

V letošnji sezoni je s svojimi varovankami nastopil v evropskem pokalu EHF Challenge.

V državnem prvenstvu so Celjanke trenutno na četrtem mestu, ki še vodi v končnico, in sicer s točko več od Ajdovk, ki pa imajo tekmo manj. Po zimskem premoru so Celjanke na domačem terenu izgubile točko s Ptujčankami in visoko izgubile z novomeško Krko. Do konca rednega dela preostajajo še tri tekme, zadnja bo v Ajdovščini.

Oblak je bil trener celjskega kluba tudi od leta 1999 do leta 2005.

Novi vodja stroke iz domačih vrst

peter_novak_2019Člansko ekipo ŽRK Z’dežele je prevzel 48-letni Peter Novak. Peter je svojo igralsko kariero začel v RK Celje Pivovarna Laško, kjer je leta 1999 pod taktirko Toneta Tislja osvojil naslov državnega prvaka, nato pa svojo igralsko pot nadaljeval v različnih klubih.

Poškodba mu je preprečila popoln razvoj igralske kariere, zato se je po prigovarjanju Miloša Rovšnika (danes predsednik NK Celje) podal v trenerske vode. 8 let je bil trener mlajših selekcij RK Celje Pivovarna Laško, pod njegovim vodstvom so vadili Urban Lesjak, Gašper Marguč, David Razgor, Vid Poteko, Gregor Potočnik in mnogi drugi vrhunski igralci.

Na mesto glavnega trenerja članske ekipe je sedel kot trener kadetske ekipe ŽRK Z’dežele. Uprava kluba je vodenje članske ekipe zaupala domačinu z igralskimi in trenerskimi izkušnjami, vrhunskemu strokovnjaku z izjemno profesionalnim odnosom do dela, ki je z nekaterimi dekleti delal že v mlajših selekcijah.

pkm_celje_klik