Odlični rezultati celjskih hitrostnih drsalcev


Hitrostni drsalci DK Celje so se v Zagrebu udeležili prve tekme izmed serij tekem Alpe Adria Trophy. Najhitrejši slovenski reprezentant v hitrostnem drsanju na kratke proge Tibor Komerički pa je tekmoval v Bormiu.

Tekma v Zagrebu je, z izjemo reprezentanta Tiborja Komeričkega, ki je tekmoval v Bormiu in Filipa Škofa, ki si je oktobra 2022 na Slovaškem že izboljšal svoj osebni rekord v vseh treh distancah (na 500 m, 777 m in 1000 m), za ostale naše hitrostne drsalce nasploh prva tekma v sezoni.

Prvič je tekmo pogumno oddrsala najmlajša predstavnica celjskega kluba Aisi Zhang in prebila led na svoji tekmovalni poti. V kategoriji Junior E girls je zasedla 37. mesto.

Dina Špan v Zagrebu

Srebrno medaljo je osvojila reprezentantka Dina Špan v kategoriji Junior B women in v skupni razvrstitvi Women zasedla 4. mesto. Reprezentant Vid Gal je zasedel 4. mesto v kategoriji Men in 11. mesto v skupni razvrstitvi te kategorije.

Zoja Felicijan je v kategoriji Junior C girls zasedla 11. mesto. Filip Škof ni tekmoval.

Najhitrejši slovenski reprezentant v hitrostnem drsanju na kratke proge Tibor Komerički, član Drsalnega kluba Celje, je tekmoval na mednarodni tekmi Alta Valtellina Trophy 30th v Bormiu v Italiji.

Na zelo konkurenčnem tekmovanju, na katerem je sodelovalo 44 hitrostnih drsalcev iz 19 držav, je Tibor v skupni razvrstitvi zasedel 17. mesto. V distanci na 1500 metrov je zasedel odlično 10. mesto, kjer je s časom 2:22,723 pridrsal novi osebni rekord. V distanci na 1000 metrov je zasedel 13. mesto in na 500 metrov pristal na 30. mestu.

Ta konec tedna se bodo naši reprezentati Tibor Komerički, Dina Špan in Vid Gal pomerili s konkurenco na Poljskem, naslednja tekma v okviru Alpe Adria Trophy pa bo decembra 2022 v Beogradu.

Simon Valant, Foto: DK Celje