Odstavljeni predsednik NK Celje spregovoril o nepravilnostih na zadnji skupščini


Odstavljeni predsednik Nogometnega kluba Celje, Stevan Đorđević, je včeraj sklical novinarsko konferenco, kjer je predstavnikom medijev pojasnil, kaj je bilo po njegovem narobe na zadnji skupščini.

“Na konferenco vas nisem vabil, da bi zagovarjal sebe, da bi še naprej ostal predsednik NK Celje. To mi ne pride na kraj pameti, glede na to, kar se dogaja, kakor tudi glede na to, da sem obljubil, da bom odstopil s funkcije, če sodelovanje z investitorjem (Ukrajinci, op.), ne bodo šle po poti, kot sem jo pričakoval. 

Kot drugo, v klubu se je zgodila nepravilnost, saj gre za društvo, ki ga upravlja njegova skupščina in upravni odbor. Kar se je dogajalo na zadnji skupščini, je bilo vse razen tega. Skratka, prišel je nekdo, ki se ni posvetoval z upravnim odborom (naprej UO), mogoče se je pogovarjal s posamezniki, ki so skupaj z njim pripravili t.i. jogurtno revolucijo, in se je zgodilo, kar se je. Skupščina ni bila volilna, ampak je bila redna, ampak je naš župan naenkrat prišel s predlogom novega UO, nadzornega odbora in disciplinsko komisijo. S tem se nisem strinjal. Prišlo je do glasovanje, ki je bilo videti komično oz. tragično. Glasovalo se je za nov UO. “Za” so glasovali štirje, “proti” devet. Vsi naši nogometaši niso bili vzdržani, ampak niso dvignili rok. Tega g. Božo Šola, ki je vodil skupščino, očitno ni pričakoval. Šola je pred skupščino sicer povedal, da je vse samo formalnost. Ko je začel šteti glasove, je bil zelo presenečen, saj ni vedel, kaj bi. Na začudenje prisotnih je dejal, da bo vse nogometaše, ki niso bili ne vzdržani, ne “za”, ne “proti”, prištel h glasovom “za” novi UO. Nataša Riva, ki je sedela desno od njega, je rekla, da to ne gre in ga glasno, pred vsemi, opozorila. Ampak, on je vztrajal pri svojem, verjetno iz “rešpekta” do župana, ali kakšnih obljub. Pri tem je vztrajal tudi po skupščini, ko ga je ga. Nataša znova opozorila. 

Mnogi so me prepričevali, da moram zaradi tega sklicati izredno skupščino. Moj cilj tega koraka je, da bi vrnili klubu njegovo avtonomnost. Mislim, da en človek, pri tem pa ni važno, če je župan Bojan Šrot, ali predsednik Stevan Đorđević, ne more sam početi, kar mu ustreza. Obstajajo organi, ki so v tem klubu izvoljeni, ve se, kakšna so pravila društva in kako je to organizirano ter kako je vodeno. 7. aprila sem zato sklical izredno skupščino. Očitno drugi strani to ni ustrezalo. Vmes so naredili velik lapsus. Istega dne je bil športni direktor Bane (Spasoje Bulajić, op.) pri meni, da bi kot vršilec dolžnosti ali predsednik podpisoval neke listine za licenciranje za NZS. Seveda sem to podpisal, ker mi ne pade na kraj pameti, da bi zaradi sebe ogrožal klub. Oni so potem objavili, da so že 6. aprila imenovali novega predsednika … To je sedaj stvar upravne enote, če bo to potrdila, ali ne. 

Moje sporočilo novemu predsedniku (Miloš Rovšnik, op.) je, da naj bo samostojen pri svojem delu. Jaz novih članov UO ne poznam in nimam nič proti njim. 

Klub sem prevzel leta 2014. Sam župan je na skupščini povedal, da sem klub prevzel takrat, ko tega ni hotel storiti nihče. Klub je bil izjemno zadolžen, posloval pa je s pomočjo kreditov. Sam sem hotel dokazati, da se da s poštenim in transparentnim delom nekaj narediti. Med letoma 2014 in 2016 se je nabral kredit v višini milijon 380 tisoč evrov! Še do pred tremi, štirimi meseci je bila skupna bruto plača pri nas 8.000 evrov. Mi smo z uspešnim kadrovanjem, pametnimi transferji in pridobivanjem sponzorjev – ga. Nataša je rekla, da jih ni nikoli napisala toliko v času mojega predsednikovanja – uspeli urediti finance. Če g. Klarič ne bi dal kredita klub, bi ga lahko ugasnili. Pogodba z njim se je iztekla 30. 6. 2016. Nam je manjkalo 200 tisoč evrov, za ta znesek pa sem klubu sam posodil denar, brez dodatnih obveznosti. Tako smo po dolgem času prišli na zeleno vejo.”

Njegovo včerajšnje izvajanje si lahko ogledate in ga poslušate v posnetku Facebook strani In Celje.

Še nekaj več podrobnosti je Đorđević povedal v gostovanju na TV Celje (od 38’02” naprej).

Takoj za pogovorom z njim je v isti oddaji nastopi tudi poslovni direktor NK Celje, Zoran Podkoritnik (od 58’50” naprej).

ortenija-polsi-klik