Okužbe v francoski ekipi odnesle tekmo Celjanov v Nantesu


Rokometaši Celja Pivovarne Laško bi morali jutri v Nantesu odigrati tekmo 7. krogas rokometne lige prvakov, a je ta zaradi okužb v domačem taboru odpovedana, oziroma prestavljena na drug termin.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so tik pred odhodom v Francijo dobili informacijo, da so obvezni testi, ki jih morata ekipi opraviti pred tekmo, v taboru domače ekipe Nantes potrdili okužbo več igralcev. Zaradi tega je Evropska rokometna zveza tekmo odpovedala, oziroma se bo odigrala v drugem terminu.

Celjani bi se sicer na pot podali danes zgodaj zjutraj, ko bi jih pot vodila v Benetke, od tam polet do Pariza in nadaljnji let do Nantesa. Kupljeni sedeži na letalu bodo tako ostali prazni, naša ekipa pa ostaja doma, kjer bo pridno trenirala in še naprej dosledno upoštevala vsa priporočila in ukrepe za preprečitev širjenja koronavirusa.

V celjskem klubu preučuje možnosti, da bi odigral katero izmed tekem slovenske lige, saj zaradi evropske preizkušnje Velenja, odpade tudi tekma 10. kroga, ki bi se sicer lahko odigrala to sredo, če bi ekipe seveda vedele, da se bo zgodil takšen scenarij. Prav tako so Celjani v stiku z Nantesom in EHF, saj je zaradi morebitne karantene vprašljiva tudi tekma s to ekipo naslednji teden.