FOTOGALERIJA: Olimpija poskrbela za tretji zaporedni poraz Celjanov


Po spodbudnem uvodu v pomladanski del sezone, ko so nogometaši NK Celje na 4 tekmah ostali neporaženi, so v obračunih z moštvi z vrha prvenstvene razpredelnice nekoliko padli v formi. Po porazih z Mariborom in Muro, je včeraj Areno Petrol s polnim izkupičkom točk zapustila še ljubljanska Olimpija.

Prva Olimpijina zmaga proti Celju v letošnji sezoni
Ekipi sta bili na igrišču dokaj enakovredni, a v zakljčkih akcij so bili konkretnejši Ljubljančani. V 24. minuti je Dare Vršič lepo podal v kazenski prostor do Dejana Djermanovića, ki je žogo poslal za hrbet vratarja Amela Mujčinovića. Zeleno-beli so vodstvo podvojili tik pred koncem prvega polčasa. Strel Bobana Jovića je celjska obramba še oustavila, a je odbitek v mrežo poslal Nikola Nikezić.

Celjani se po zaostanku niso predali. V 54. minuti je Roman Bezjak odlično preigraval ob golavt liniji in z natančno podajo zaposlil Benjamina Verbiča. 18-letnik je dosegel svoj prvi gol za člane NK Celje. Bezjak je imel še odlično priložnost za izenačenje, a je njegov strel ustavila prečka. Na drugi strani je tudi Vršič zatresel okvir vrat.

Vrhunce s srečanja med Celjem in Olimpijo si lahko ogledate v prispevku na MMC RTV.

Varovanci Damjana Romiha na prvenstveni lestvici zasedajo 8. mesto. Doslej so zbrali 31 točk in imajo 7 točk prednosti pred devetouvrščeno Nafto. Na velikonočno soboto grofi gostijo Domžale, ki ima na lestvici trenutno le točko prednosti.

Celje : Olimpija 1:2 (0:2)
Verbič (54′); Djermanović (24′), Nikezić (44′)

Postava Celja: Mujčinović, Krajcer, Krljanovič (od 89. Romih), T. Kotnik (od 81. Žurej), Bezjak, Verbič (od 86. Kos), Gaber, Gobec, Centrih, Močič, Medved. Trener: Damjan Romih.

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje nk-celje.si: Aktivnejši, vendar poraženi

FOTO:

Oglejte si še fotogalerijo s tekme, ki jo je posnel Damir Mrkonjić:

[simpleviewer width=100% height=700 id=159]

M.K.