Pester vikend za atlete Kladivarja, ki so bili uspešni doma in v tujini


Za atleti celjskega Kladivarja je nov pester in uspešen vikend. Člani AD Kladivar so zasedli visoke uvrstitve na tekmovanjih v Turčiji, Nemčiji, Švici in Sloveniji.

V soboto je turški Sivas gostil balkansko prvenstvo v atletiki za mlade do 18 let, kjer je slovenska reprezentanca dosegla izjemne uspehe. Skupno so osvojili kar deset medalj, od tega štiri zlate, bleščeč trenutek pa je doživela tudi tekačica Kladivarja Tia Tanja Živko. 16-letnica je v teku na 1500 metrov navdušila s svojim nastopom. S časom 5:00,79 je osvojila zlato medaljo in se tako okronala za balkansko prvakinjo na tej razdalji.

Matic Ian Guček (Foto: Peter Kastelic/AZS)

V Berlinu se je v nedeljo na atletskem mitingu predstavljal slovenski rekorder na 400 metrov z ovirami, Matic Ian Guček. Dosegel je peto mesto s časom 49,59. Zmagovalec tekmovanja je bil Nemec ganskega porekla, Joshua Abuaku, ki je postavil čas 48,12.

Guček je po tekmi povedal: “Glede na to, da sem tekel na neugodni prvi stezi, sem z doseženim časom zelo zadovoljen. Tekmo sem odtekel korektno, kot sva se dogovorila s trenerjem. Le na zadnji oviri sem imel nekaj težav. Malce sem se je dotaknil in to je bilo dovolj, da me je vrglo iz ritma. Imel sem namreč tedaj že zelo ‘težke’ noge in sem se komaj obdržal, skoraj sem padel, ampak sem se tokrat dobro rešil.”

V Švici, na atletskem mitingu v Bellinzoni, je nastopila slovenska rekorderka v skoku s palico, Tina Šutej. Tudi ona je končala na petem mestu, pri čemer je preskočila višino 4,38 metra.

Člani celjskega atletskega društva pa so ta vikend navduševali tudi v domači državi, in sicer na tradicionalnem atletskem mitingu “Zvezde prihodnosti” na Bledu. V teku na 400 metrov se je izkazal slovenski rekorder v tej disciplini, Luka Janežič. Kljub letošnji vrnitvi po poškodbi je dosegel drugo mesto z izjemnim rezultatom 47,20, ki je hkrati njegov najboljši dosežek v aktualni sezoni.