Pivovarji le še korak stran od novega naslova državnih prvakov


Rokometaši Celja so v 24. krogu državnega rokometnega prvenstva v Zlatorogu gostili Mariborčane. Pivovarji so v drugem polčasu nadigrali zasedbo iz štajerske prestolnice, s tem pa naredili nov pomemben korak na poti do naslova državnih prvakov.

Celje Pivovarna Laško : Maribor 36:29 (16:14)

Strelci Celja: Strmljan 7, Mazej 5, Suholežnik, Vlah, Martinović in Cokan 4, Mlakar, Ivanković in Janc 2, Antonijević in Žabić 1

Celjani so tekmo odprli po pričakovanjih, po 5 minutah igre so namreč povedli s 3:1. Vendarle pa so se Mariborčani odlično upirali, pivovarji pa se nasprotniku nikakor niso uspeli oddaljiti. Tako sta ekipi na odmor odšli z izidom 16:14.

Varovanci Alema Toskića so v drugem delu le prestavili v višjo prestavo. 10 minut pred koncem srečanja so povedli za 7 zadetkov (29:22). Zanesljivo prednost so nato mirno ohranili do konca tekme in slavili z rezultatom 36:29. V napadu je bil najbolj razpoložen Tilen Strmljan, v celjskih vratih pa je Gal Gaberšek zbral 12 obramb.

Alem Toskić, trener Celja, je po tekmi dejal: “Po naslovu pokalnih prvakov smo se zavedali, da so pred nami še tri prvenstvene tekme, ki jih moramo odigrati na najboljši možen način. Ekipa je še nekoliko utrujena od zaključnega turnirja pokalnega tekmovanja, zato ni bilo lahko. Igralci so pokazali karakter, ko je bilo najbolj pomembno. Na koncu je bilo samo še vprašanje s kakšno razliko bomo slavili.”

Celjani lahko že jutri postanejo prvaki, v primeru, da Trebanjci ne bi uspeli doseči zmage na derbiju v Velenju. V nasprotnem primeru pa si bodo pivovarji lahko naslov prvakov priigrali v petek, ko v celjsko dvorana prihaja Krško.