Pivovarji morali priznati premoč aktualnim evropskim prvakom


Celjski rokometaši so v tretjem krogu elitne Lige prvakov gostovali v Nemčiji pri Magdeburgu. Zasedba aktualnih evropskih prvakov se je po pričakovanjih izkazala kot pretrd oreh za Celjane, ki so še tretjič ostali praznih rok.

Magdeburg : Celje Pivovarna Laško 39:23 (20:13)

Celje: Perić, Ivanković in Kačičnik 4, Cokan, Janc, Gregorič, Miličević in Žabić 2, Krečič 1

Pivovarji so se na začetku srečanja odlično kosali s favoriziranimi Nemci. Po devetih minutah igre so Celjani prišli do svojega prvega vodstva (5:6), ki pa je trajalo le nekaj minut. Nemški stroj je začel mleti in se ni ustavil.

Celjski zasedbi je največ preglavic povzročala naveza med vratarjem Nikolo Portnerjem in krilnim rokometašem Matthiasom Muschejem. Švicarski čuvaj mreže je zbral štirinajst obramb, pogosto pa je po ubranjenem strelu v protinapad poslal hitrega Nemca, ki je dosegel sedem zadetkov.

Prednost domačih je tako do odmora narasla na visokih sedem zadetkov (20:13). Za dodatne težave v celjskem taboru je na uvodu drugega polčasa poskrbela še izključitev krožnega napadalca Stefana Žabića, ki je za grob prekršek prejel rdeči karton.

Moštvi v prvih treh minutah drugega dela igre nista uspeli doseči zadetka, nato pa je celjsko mrežo načel kar domači vratar Portner. Prednost Magdeburga je iz minute v minuto naraščala, v 37. minuti pa so Nemci prvič povedli z dvomestnim številom (24:14).

Razigral se je še Islandec Omar Ingi Magnusson, ki je z osmimi zadetki srečanje končal kot najboljši strelec, skupaj s soigralci pa se je veselil visoke zmage z 39:23. Na drugi strani so največ zadetkov za najmlajšo zasedbo v tem evropskem tekmovanju prispevali Ante IvankovićLuka Perić in Vid KačičnikRok Zaponšek pa je zbral deset obramb.

Celjani so tako s tremi porazi prikovani na dno skupine B, njihova priložnost, da se dokopljejo do točk pa bo, ko v Zlatorog prihaja francoski Montpellier. Pred tem varovance Alema Toskića čakata še dve preizkušnji v okviru državnega prvenstva, in sicer gostovanje v Ribnici ter domač obračun s Koprom.

Standings provided by Sofascore