Pivovarji morali priznati premoč velikanu s severa Nemčije


Rokometaši Celja so se v predzadnjem krogu skupinskega dela Lige prvakov mudili v nemškem Kielu, kjer so se gostovali pri tamkajšnjih aktualnih nemških podprvakih. Celjani so dolgo držali stik z Nemci, a so na koncu kljub temu klonili z visoko razliko.

Kiel : Celje Pivovarna Laško 39:27 (17:15)

Strelci Celja: Ivanković, Janc in Suholežnik 5, Strmljan 3, Mazej, Marguč, Žabić in Vlah 2, Cokan 1

Celjski rokometaši so povedli takoj na začetku tekme, kar pa se je nato izkazalo kot njihovo edino vodstvo na tem srečanju. Kljub zaostanku so preostali del prvega polčasa dobro parirali nemškemu velikanu in ves čas držali korak z nasprotnikom.

Pivovarji so tako na odmor odšli zgolj z dvema zadetkoma zaostanka (17:15). Blizu so bili tudi po 7 odigranih minutah v drugem delu tekme, ko je rezultat znašal 21:19. Nato sta na sceno stopila danska brata Landin, ki sta bila glavna krivca za delni izid nemške ekipe 11:3. Vratar Niklas Landin je na koncu zbral kar 18 obramb, njegov mlajši brat Magnus Landin pa je bil z 9 zadetki najboljši strelec tekme.

Tako so 10 minut pred koncem srečanja Nemci povedli z dvomestno prednostjo in jasno je bilo, da se bodo Celjani domov vrnili praznih rok. Končni izid je znašal 39:27, Celjani pa so kljub vsemu lahko ponosni na prikazano v skupinskem delu letošnje sezone elitnega evropskega tekmovanja.

Alem Toskić, trener Celja po tekmi: “Za nami je še ena zahtevna tekma. Kiel je bil od samega začetka tekme boljši in na koncu zasluženo zmagal. Končna razlika ni realna, a moramo biti realni, da je Kiel vrhunska ekipa. Za nas je najpomembneje, da se nihče ni poškodoval in, da igralci niso preveč utrujeni, saj smo delali pametne menjave, potem ko nas v nedeljo čaka nova pomembna tekma.”

Celjski rokometaši sicer ne morejo več upati na napredovanje iz skupine, jih pa v Evropi čaka še domač obračun z danskim Aalborgom, ki bo v sredo. Še pred tem se bodo v nedeljo v dvorani Zlatorog na derbiju udarili z Velenjčani.


Standings provided by Sofascore

 

Simon Valant, foto: RK Celje Pivovarna Laško/Facebook