Pivovarji okrepljeni z reprezentantom


Celjski rokometaši so v svojo sestavo pripeljali znano ime iz domačih logov. Gre za 23-letnega srednjega zunanjega igralca, člana reprezentance.
Rok Ovniček je zadnjo sezono igral pri velenjskem Gorenju in bil najboljši strelec te ekipe v končnici državnega prvenstva.
V prihodnjih dneh bo nastopil na sredozemskih igrah v Španiji.
Celjski klub je z njim podpisal dveletno pogodbo.
Rok Ovniček: »Izjemno vesel sem podpisa pogodbe z RK Celje Pivovarna Laško in komaj čakam začetek priprav. Zavedam se, da so cilji tega kluba vsako sezono visoko postavljeni in verjamem, da lahko k njihovi uresničitvi tudi sam veliko pripomorem. S svojimi igrami želim upravičiti zaupanje kluba in trenerja ter pomagati ekipi pri osvajanju lovorik in ko se bo pokazala možnost, uvrstitvi v izločilne boje lige prvakov. Igrati proti najmočnejšim ekipam v Evropi je gotovo največji izziv, česar se še posebej veselim. Tudi moja miselnost je namreč takšna, da želim doseči najvišje cilje, zato sem prepričan, da je izbira Celja prava odločitev. Tu se kvalitetno trenira in napreduje, osvajajo se lovorike, kar gotovo pripomore k napredku v vseh pogledih. Hkrati bom lahko z nadaljevanjem kariere v Sloveniji zaključil študij, kar je tudi eden izmed mojih ciljev. Z večno igralcev se poznam iz mlajših kategorij slovenske reprezentance, tako da bo privajanje na sistem dela in igre malo lažji, kot bi bil sicer. Ob prestopu bi se rad za korekten odnos zahvalil matičnemu klubu, saj mi je omogočil razvoj do te mere, da bom lahko nastopal na najvišjem nivoju evropskega rokometa.«