Pivovarji premagali rokometaše Ribnice, polovičen uspeh košarkarskih ekip v regionalni ligi


Minuli vikend so ljubiteljem športa na Celjskem polepšali rokometaši in košarkašice. Obe ekipi sta slavili na domačem parketu. V tretji tekmi na klopi laškega Zlatoroga je Ivan Sunara doživel prvi poraz.

Nova zmaga rokometašev
Člani RK Celje Pivovarna Laško so v tekmi 1. NLB Leasing lige dosegli pričakovano zmago proti rokometašem iz Ribnice. Uvod tekme je bil zaznamovan z napakami na obeh straneh, z nekaj izvrstnimi obrambami na obeh straneh pa sta zablestela izkušena Dejan Perić in Mustafa Torlo. Celjani so do polčasa počasi večali vodstvo in na odmor odšli s prednostjo 12:7. V drugem delu so goste držali na varni razdalji in se na koncu veselili zmage s 7 goli prednosti 26:19. Najboljši strelec Celjanov je bil Luka Žvižej z 9 goli, Dejan Perić je zbral 11, Matevž Skok pa 7 obramb.

Celjani so z 10 zmagami na drugem mestu prvenstvene razpredelnice. Po dokončnem izstopu RK Loka iz lige se jim je črtale točke, ki so jih osvojili proti temu nasprotniku. Na prvem mestu je Gorenje. Pivovarje zdaj čakata dve gostovanji. V sredo bodo igrali v Slovenj Gradcu, v soboto pa v Izoli. Zadnja tekma v letu 2011 bo 21. decembra, ko v Celje prihaja RK Krško.

Celje Pivovarna Laško : Ribnica 26:19 (12:7)

CPL: Lesjak, Perič  11/1 obramb, Skok 7 obramb; Prieto, Mlakar, Marguč 4, Žuran 2, Razgor 3, Toskič 2, Ranevski, Poklar, Poteko 2, Metličič 3, Zelenovič, Mačkovšek 1, Žvižej 9/4; trener: Vladan Matič

Izključitve:  10 min
7-metrovke:  4/6

Poročanje rk-celje.si: V štirinajstem krogu boljši od Ribnice

Sadili drevesa
Dodajmo še, da so celjski rokometaši v petek izpolnili obljubo iz akcije “Z vašo pomočjo – za naše Celje.” Celoten izkupiček od prodanih vstopnic na derbiju s Koprom so namenili obnovi mestnega parka. Kupili so drevesa in jih v petek ob pomoči župana Bojana Šrota tudi zasadili. Več o akciji preberite na spletni strani kluba, kjer boste našli tudi galerijo fotografij.

S kolektivno igro do nove zmage
Članice ŽKK Athlete Celje so v 10. krogu regionalne lige gostile igralke Vojvodine. Šlo je za izenačeno srečanje, v katerem si nobena ekipa ni priigrala izrazito visokega vodstva. Gostje, ki so pred kratkim menjale trenerja, so nudile zelo dober odpor varovankam Damirja Grgiča. Celjanke, ki jih je krasila kolektivna igra, so si do zadnjega piska sirene priigrale sedem točk prednosti in vknjižile šesto zmago sezone. V celjski vrsti je bilo kar nekaj razigranih posameznic. Teja Oblak je dosegla 24 točk, Tina Trebec je k 17 točkam dodala še 10 skokov. 17 točk je dosegla tudi Sanja Orozović, dobro je odigrala tudi mlada Nina Gabrovšek, ki je tekmo končala z 11 točkami in 6 asistencami.

Celjanke so se s 6. zmago po nepopolnem 10. krogu povzpele na 3. mesto na lestvici regionalne lige. Prihodnjo soboto jih čaka gostovanje v Črni Gori pri podgoriški Budučnosti.

Athlete Celje : Vojvodina 79:72 (19:15, 14:15, 21:25, 25:17)

Celje:  Gajić 6, Orozović 17, Oblak 24, Gabrovšek 11, Macura 2, Trebec 17, Bošnjak 2

24 točk Omića ni bilo dovolj
Košarkarji Zlatoroga so gostovali pri ekipi Radničkega. Srečanje so slabo začeli in domačinom že v prvi četrtini dovolili, da pobegnejo na 15 točk prednosti. V drugih desetih minutah so varovanci Ivana Sunare zaigrali precej boljše in se na krilih razpoloženega Alena Omića do polčasa približali le na točko zaostanka. Po odmoru Laščani niso več zdržali podobnega ritma in ponovno dovolili domačim, da povišajo prednost. Pred zadnjo četrtino je Radnički vodil s 67:51. V zadnjem delu so prednost držali do konca srečanja in Zlatorogu prizadejali 9. poraz v ligi ABA. Za obrambo Laščanov sta bila nerešljivi uganki David Simon, ki je dosegel 26 točk in Michael Scott s 25 točkami. Najboljši igralec Zlatoroga je bil Alen Omić s 24 točkami in 9 skoki, Luka Lapornik je dodal 11 točk.

Zlatorog je z 2 zmagama iz 11 tekem še vedno povsem na repu lestvice. Enak izkupiček imata še Crvena Zvezda in Helios. Tudi Laščani bodo prihodnjo soboto gostovali v Podgorici pri tamkajšnji Budučnosti.

Radnički : Zlatorog Laško 88:71 (26:11, 16:30, 27:10, 19:20)

Zlatorog: Škifić 2, Brodnik 7, L. Lapornik 11, Nikolič Smrdelj, Vujasinovič 9, Omić 24, M. Lapornik 6, Dimec, Atanackovič 4, Mali 5, Čohadarević 3. Trener: Ivan Sunara

Statistika

Poročanje spletnega mesta KK Zlatorog: Jezero dvakrat pregloboko

FOTO: Dejan Perić je v petek pomagal pri sajenju dreves, v soboto pa zbral 11 obramb proti Ribnici (foto: Egon Horvat, arhiv Celje.info)

M.K.