Pivovarji še z dvema okrepitvama, poslavlja pa se Gal Marguč


Celjani so že sredi aktualne sezone opravili precej kadrovskih sprememb za prihodnjo sezono. Številni igralci bodo tako poleti zapustili vrste celjskega kluba, toda v knežjem mestu že skrbijo za njihovo nadomestitev.

Po tem, ko je že znano, da vrste pivovarjev zapuščajo Aleks Vlah (Aalborg), Tilen Strmljan (Hannover) in Matic Suholežnik (Zagreb), naj bi po poročanju Sportkluba knežje mesto zapustil tudi otrok celjskega moštva Gal Marguč. V svoje vrste naj bi ga zvabil nekdanji trener Celja Branko Tamše, ki trenutno sedi na klopi hrvaškega Nexeja.

Celjani so njegovo zamenjavo poiskali v Banja Luki, od koder poleti prihaja Luka Perić, ki bo Timu Cokanu povzročal konkurenco na položaju desnega krila. 20-letnik je sicer za člansko reprezentanco Bosne in Hercegovine prvič nastopil že pri sedemnajstih letih.

Ob podpisu pogodbe s pivovarji je Perić dejal: ”Občutki po podpisu pogodbe so fantastični. Resnično sem srečen, da se mi je ponudila priložnost v takšnem klubu kot je RK Celje Pivovarna Laško. V prvi vrsti bi se rad zahvalil direktorju kluba ter trenerju članskega moštva, prav tako pa tudi vsem ostalim, da sem lahko postal član tako velikega kluba. Na meni je, da bom dal vse od sebe.”

Luka Perić; foto: RK Celje Pivovarna Laško/Facebook

Po Roku Zaponšku, Gregi Krečiču, Niku Čiroviću in Urošu Miličeviću pa bo v naslednji sezoni celjski dres oblekel tudi Stefan Dodić. Gre za enega izmed najbolj talentiranih mladih igralcev na svetu. 20-letni Srb trenutno nastopa kot član Zagreba, v Celju pa bo srednji zunanji igralec igral kot posojen rokometaš poljskih Kielc.

Svoje misli pa je ob podpisu pogodbe strnil tudi Dodić: “Po podpisu pogodbe z RK Celje Pivovarna Laško se počutim odlično, saj menim, da sem s tem naredil korak v pravo smer. Pri Celju gre za odlično sredino in verjamem, da se bom hitro vklopil v moštvo. Nadejam se, da nas čaka zelo dobra nova tekmovalna sezona.”

Stefan Dodić; foto: RK Celje Pivovarna Laško/Facebook