Pivovarji uspešno zakorakali v velikonočne praznike


Rokometaši Celja so v 21. krogu državnega prvenstva gostovali v Škofji Loki, kjer so si že v prvem polčasu priigrali ugoden položaj, nato pa so tekmo mirno pripeljali do nove zmage. 

Loka : Celje Pivovarna Laško 23:31 (10:17)

Strelci Celja: Marguč 6, Strmljan in Janc 5, Ivanković, Vlah in Cokan 3, Žabić in Suholežnik 2, Mazej in Mlakar 1

Celjani so obračun odprli z izjemno čvrsto obrambo. Tekmecu so namreč v uvodnih 10 minutah dopustili zgolj en zadetek, s čimer so ušli na pet golov prednosti (1:6). Domači so se vendarle približali na dva gola zaostanka (7:9), toda do odmora je sledil nov izvrsten niz pivovarjev. V končnici prvega dela je zablestel Gal Marguč, rokometaši Celja pa so tako prvi polčas dobili z 10:17.

Drugi del tekme so Celjani odprli nekoliko slabše, za prvi zadetek so namreč potrebovali 6 minut. Kljub temu so brez težav ohranili svojo prednost skozi celoten drugi polčas in s tem prišli do svoje dvajsete zmage v aktualni sezoni. Vratar Nebojša Bojić je zbral osem obramb in bil 33 % uspešen, končni izid pa je znašal 23:31.

Izjava trenerja Celja Alema Toskića po tekmi:

Celjani še naprej zanesljivo korakajo proti naslovu državnih prvakov. Pred Trebanjci imajo štiri točke naskoka, v petek pa bodo v Zlatorogu gostili ekipo Sviša.