Pivovarji visoko odpravili Turke; mesninarke so se ustrašile Zasavk


rk-in-zrk-CE1

Zadnja evroligaška tekma v tej sezoni ni odločala o ničemer. Tako celjski kot turški rokometaši so pred tekmo v Zlatorogu bili že brez možnosti za napredovanje. Več volje so za slovo pokazali gostitelji, ki so visoko odpravili nasprotnike.  Igralski debut je doživel Matic Grošelj, ki je zabil svoje prve tri zadetke v ligi prvakov.

V sredo, 9. marca, je na sporedu tekma državnega prvenstva, in sicer gostovanje pri Dobovi.

RK Celje Pivovarna Laško : Bešiktaš Mogaz 43:29 (21:14)

RKCPL: Lesjak 16/1 obramb, Gajič 1 obramba; Blagotinšek 4, Babarskas 1, Janc 5, Razgor 1, Marguč 8/3, Grošelj 3, Poteko 3, Zarabec 3, Kodrin 3, Fižuleto, Patrianova 3, Dobelšek, Mlakar 4, Žvižej 5/1;

Branko Tamše, trener RKCPL: “Dobro smo se pripravili na današnjo tekmo. Razen nekaj manjših napak, so se fantje držali dogovorjenega. Zelo lepa igra pred čudovito publiko, ki nas je spodbujala danes in nas že skozi vso sezono. Kdor ima rokomet in Celje rad, je bil danes tukaj. Fantje so jim to vrnili z lepo in atraktivno igro, zato bi se rad vsem zahvalil, najprej igralcem, kot tudi navijačem na čelu s Florijani. Ves čas smo narekovali ritem, uporabili vseh šestnajst igralcev, priložnost ponudili tudi Grošlju, ki je s tremi zadetki izkoristil ponujeno. To so tiste stvari, ki so lepe in ki nas delajo velike, gradimo ekipo, nič pa ne gre čez noč, zato moramo delati še naprej enako trdo in zavzeto, za kar bomo enkrat gotovo nagrajeni.«

§ § §

V derbiju 1. A državne rokometne lige za ženske so tretjeuvrščene Celjanke gostile sovodilno Zagorje, tekma pa je, tudi zaradi afere Krim – Mlinotest, napolnila tribune Šolskega centra Celje. Gostje so ob podpori številnih navijačev začele odlično, domače igralke pa niso prikazale svojih sposobnosti, saj so veliko streljale mimo oz. preko vrat. Še najbolj razpoložena pri gostiteljicah je bila Nikita Privšek s 6 zadetki, pri gostjah pa je prednjačila hrvaška občasna reprezentantka Aneta Benko. Dodajmo, da sta srečanje sodili hrvaški sodnici.

Zaradi reprezentančne akcije sledi premor, Celjanke pa bodo prvenstvo nadaljevale 26. marca, ko bodo gostovale v Brežicah.

Celje Celjske mesnine : Zagorje 17:26 (9:14)

ŽRKCCM: Alja Vrček 2, Sanja Vrček 1, Katarina Regner 1, Pia Hren 2, Dijana Močič, Jasmina Pišek 2, Katja Zupančič, Iza Cvikl, Alja Jankovič 3, Staša Cvetko, Nikita Privšek 6, Lea Tržan in Klara Hrovatič.

Ostale tekme

Krim Mercator : Ljubljana 34:22

Ž.U.R.D. Koper : Jadran Bluemarine 32:30

Krka : Mlinotest Ajdovščina 20:22

PonedeljekBrežice – DP-Logik Branik

Zelene doline Žalec – Velenje – preloženo

Lestvica

1. Zagorje 16 tekem – 30 točk
2. Krim Mercator 16 – 30
3. Celje Celjske mesnine 16 – 23
4. Mlinotest Ajdovščina 16 – 22
5. Ljubljana 16 – 18
6. Krka 16 – 17
7. Ž.U.R.D. Koper 16 – 14
8. Zelene doline Žalec 15 – 12
9. Velenje 15 – 9
10. DP Logik Branik 15 – 6
11. Jadran Bluemarine 16 – 4
12. Brežice 15 – 3

polovicka_celje_klik