Pivovarji visoko ugnali makedonske železarje; na Vujovićevem spisku četverica


V serijih treh domačih tekem, ki jih bodo celjski rokometaši v 10 dneh odigrali v ligi SEHA, so se najprej pomerili z eno od dveh skopskih ekip v ligi, ki pa je v senci odličnega Vardarja.

Celjani so imeli v prvem polčasu vseskozi pobudo, najbolj razpoložen pa je bil Tilen Kodrin, ki je že v prve pol ure dosegel 7 golov. Najvišja domača prednost je v tem delu znašala 5 zadetkov, ob polčasu pa je bila 3.

V 35. minuti so gostje uspeli izenačiti na 16, a so se potem znova prebudili domači rokometaši, ki so pravo ob koncu tekme prišli do najvišje razlike. Z novimi tremi točkami so se Celjani na lestvici povzpeli na 3. mesto.

Celje Pivovarna Laško : Metalurg Skopje 34:25 (15:12)

Lesjak 19 obramb, Kodrin 11 golov, Grošelj 6, Marguč 4, …

Branko Tamše, trener RKCPL: »Najprej želim izraziti vso podporo Metalurgu. Upam, da se bodo rešili iz finančnih težav ter obdržali ta klub z odličnim delom, ki ga ves čas opravljajo. Za rokomet bi bila velika škoda, če bi se zgodilo drugače. Danes smo srečanje sicer dobro odprli, nato pa zgrešili nekaj strelov in Metalurg se je vrnil v igro. Podobno je bilo na začetku drugega polčasa, ko je Metalurg izenačil, a reakcija moje ekipe potem je bila odlična. Fantje so se borili in držali dogovorov, po katerih smo hitro prišli do prednosti, ki smo jo nato še višali. Dobro smo preučili njihovo igro, kaznovali poizkus z igralcem več v napadu ter na koncu prišli do popolnoma zaslužene zmage.”

Lestvica

seha_lestvica_9_kolo_2017

V nedeljo, 10. decembra, je ob 17.00 na sporedu tekma z Gorenjem.

§ §

Selektor slovenske članske reprezentance, Veselin Vujović, je določil 28 igralcev s pravico nastopa na evropskem prvenstvu 2018 na Hrvaškem, ki bo potekalo od 12. do 28. januarja.

Na seznamu so štirje aktualni člani celjskega kolektiva, in sicer vratar Urban Lesjak, levi zunanji igralec Borut Mačkovšek, desni zunanji Žiga Mlakar in prvič doslej krožni napadalec Matic Suholežnik.

Selektor bo seznam igralcev, ki jih bo povabil na priprave v Zreče, objavil prihodnji teden. Na EP bo lahko nastopilo 16 igralcev, vse ekipe pa imajo tokrat med tekmovanjem možnost kar šestih menjav – dveh v prvem delu, dveh v drugem in še dveh v finalnem.

komedija-lasko-polsi-klik