Pivovarji zanesljivo odpravili ljubljanski Slovan


Celjani so v 18. krogu državnega prvenstva gostili ljubljanski Slovan. Kljub utrujenosti po napornem pokalnem obračunu z Gorenjem, so pivovarji prišli do zanesljive zmage z visoko prednostjo.

Celje Pivovarna Laško : LL Grosist Slovan 42:24 (25:15)

Strelci Celja: Mazej 7, Cokan 6, Marguč in Ivanković 5, Antonijević 4, Strmljan 3, Muhović in Mlakar 2, Žabić, Suholežnik in Knez 1

Celjani so nekoliko slabše odprli dvoboj, zato so se na začetku znašli v zaostanku (2:5). Nato so napravili delni izid 5:0 in hitro povedli. Strelsko razpoložena sta bila oba krilna rokometaša Tadej Mazej in Tim Cokan. Ljubljančani so za tem še nekaj minut uspeli držati korak s Celjem, potem pa so pivovarji vendarle povsem strli odpor gostov. Do odmora so si tako priigrali visoko prednost desetih zadetkov (25:15).

Visoko vodstvo je trenerju Alemu Toskiću omogočilo, da je lahko privoščil nekaj počitka tistim najbolj obremenjenim igralcem, poleg tega pa so priložnost za igro dobili tudi tisti, ki so doslej manj igrali. Med njimi je bil tudi mladi vratar Jakob Aljaž Primožič, ki je obranil tri izmed sedmih strelov Slovana, ob tem pa bil kar 43 % uspešen.

Rokometaši Celja so v drugem delu tekme le še povečali svojo prednost in na koncu povsem zasluženo slavili z 42:24. V petek jih nato čaka gostovanje pri ekipi Dobove, prednost pred drugouvrščenim Trimom iz Trebnjega pa še naprej znaša dve točki.

Alem Toskić, trener Celja, po tekmi: “Tekmo smo na koncu zasluženo visoko zmagali. Skozi celotno srečanje smo naredili veliko razliko in vsi naši igralci so dobili priložnost za igro. To nam veliko pomeni, saj smo lahko nekatere igralce spočili. Zdaj bo tekmovalni ritem nekoliko lažji, potem ko nas čaka po ena tekma na teden. Posledično se vračamo v normalen trening. Se pa že veselimo vsake naslednje tekme.”