Plavalci do 12 let končali sezono s kopico osebnih rekordov


neptun brestanica julij 2016Prejšnji konec tedna je Brestanica gostila državno prvenstvo v plavanju za mlajše dečke in deklice letnika 2004 in mlajših. Skupaj je nastopilo 290 plavalk in plavalcev iz 28 slovenskih klubov. Celjski Neptun je na prvenstvu zastopalo 23 plavalk in plavalcev tretje in četrte ekipe, s tem pa so bili ena od najštevilčnejših ekip.
Tretjo ekipo sestavljajo: Sebastjan Jug, Tim Podergajs Siussi, Jakob Fidler, Gašper Pevec, Filip Bratina, Arne Kovačič, Domen Vihernik, Jakob Brodej, Izabela Pakiž Rumpf, Laura Knez, Staša Jezovšek Špiljar, Iza Slivnikar Ocvirk, Tia Perc in Živa Perc.
Četrto ekipo sestavljajo: Vid Čujež, Nik Kočevar, Danilo Obačkič, Julijan Pevec, Metod Recko, Vid Recko, Aljoša Vihernik, Tian Zupanič in Nika Alagič
Na prvenstvu so dosegli 44 osebnih rekordov, kar dokazuje da so formo ravno prav načrtovali. Prvenstvo je štelo tudi kot ekipno tekmovanje, kjer je Neptun zasedel 6. mesto med 24 klubi.
Posamično je najbolj izstopala Izabela Pakiž Rumpf. Osvojila je tri medalje: srebrno na 50 m hrbtno in 100 m hrbtno ter bronasto na 200 m hrbtno. Sebastjan Jug je v mlajšem letniku na stopničkah stal kar petkrat! 1. na 100 m prosto, 2. na 200 m prosto, 3. na 200 m hrbtno, 50 m prosto in 50 m hrbtno.
S tem se je sezona za najmlajše celjske plavalce končala in sedaj odhajajo na počitek do 1. septembra.

flosfest-ljubno-polsi-klik