Plesalci Plesne šole Superstar svetovni mladinski prvaki v Break dance teams


Od 16. do 20. oktobra je v Kopenhagnu na Danskem potekalo Svetovno prvenstvo v hip hopu, break danceu in electric boogieju 2013, katerega so se udeležili tudi plesalci Plesne šole Superstar iz Celja.

In to zelo uspešno. V mladinski kategoriji break dance teams so namreč osvojili prvo mesto in postali svetovni prvaki, med člani pa so bili prav tako odlični tretji.

Čestitke mladim celjskim plesalcem so ob tem uspehu izrekli tudi v Mestni občini Celje.

Tekmovalna sezona 2012/2013 je tako več kot uspešno zaključena, saj so v preteklem šolskem letu osvojili kar veliko zavidljivih naslovov:

Državni viceprvaki med mladinci  v break danceu – Generic crew jr. so tako po 2. mestu na Evropskem prvenstvu v Amsterdamu priplesali na sam vrh sveta in postali svetovni prvaki v break danceu 2013.

Tretje mesto med člani na državnem prvenstvu 2013 med člani, osvojili tretje mesto tudi na Svetovnem prvenstvu.

Odličen je bil tudi Aleksander Flis, aktualni državni in evropski viceprvak v break danceu solo med mladinci, ki je v Kopenhagnu “pribrejkal” na odlično 5. mesto, njegov klubovski kolega Luka Gorjup pa na 15. mesto.

V electric boogieju je med skoraj 40 prijavljenimi lanskoletni državni prvak Aljaž Rodič zaplesal v finale in osvojil 6. mesto, najboljšo uvrstitev med Slovenci.

Med člani je svoj solo najbolje odplesal  plesalec in trener plesne šole Superstar Dejan Gregl in sicer si je priboril 7. mesto, 21. mesto pa je osvojil Jan Resnik.

Dva srebrna pokala iz evropskega prvenstva, zlato in bron iz svetovnega sta tako dopolnila letošnjo zbirko uspehov iz državnega prvenstva in mednarodnih tekem, kjer so prav tako slavili:

2. mesto street dance show solo deklice – Naja Šporn,

2. mesto electric boogie solo otroci – Nino Mijošek,

2. mesto electric duo mladinci – Nino Mijošek in Aljaž Rodič,

2. mesto break dance teams mladinci – Generic crew jr.,

2. mesto break dance solo maldinci – Aleksander Flis,

3. mesto break dance teams člani – Generic crew,

1. mesto street show duo člani – International dance festival Rimini – Veronika Krašek in Urška Šket,

1. mesto hip hop trio člani – International dance festival Rimini,

2. mesto hip hop mala skupina – No fear – International dance festival Rimini,

4. mesto hip hop urban mladinci mala skupina World dance trophy Lignano…

Plesna šola Superstar Celje v svoje vrste vabi vse ljubitelje plesa. Čez nekaj dni boste si v posebni promocijski akciji na Celje.info lahko zagotovili plesne ure in tečaje po polovični ceni. Zato se na Celje.info velja vsakodnevno vračati.