Po Celjanih v nižjo ligo tudi najbližji košarkarski sosedje, a mladina obeta


Dve tekmi pred koncem rednega dela tekmovanja v prvoligaški košarkarski konkurenci je postalo jasno, da bo iz lige izpadel laški Zlatorog.

Laščani so se v vanjo pod imenom Pivovarna Laško uvrstili pred 27 leti, ko so se uspehi vrstili eden za drugim. V tistih letih je ugasnil celjski košarkarski kolektiv, tako da je klub z močnim pokroviteljem in le 10 killometrov iz Celja nekako veljal tudi za celjskega.

V novi dvorani Tri lilije so ljubitelij košarke videli več final državnega prvenstva in tudi osvojitev ene pokalne lovorike. Ekipa je igrala vidno vlogo v jadranski regionalni ligi, kjer so bili leta 2002 udeleženci finalnega turnirja. Istega leta so bili polfinalisti Fibinega pokala Radivoja Koraća. Dve leti prej so se preizkusili celo v evroligi.

Po lastniških spremembah v pivovarni se je za laško košarko začelo drugačno obdobje z veliko manjšimi sredstvi. V klubu želijo s košarkarsko dejavnostjo nadaljevati, saj imajo v mlajših selekcijah dobre rezultate. Njihova ekipa do 18 let je trenutno na vrhu lestvice in to brez poraza.

Do konca sezone ekipe ne bo več vodil Celjan Aleš Pipan, ki se je v vlogi glavnega trenerja večkrat vračal v Debro in bil v preteklosti prisoten pri največjih klubskih uspehih. Sinoči so v zadnji domači tekmi sezone Laščani pod vodstvom mladega celjskega trenerja Domna Drobneta ugnali Škofjeločane.

Preberite tudi: