Po dveh krogih Celjani na vrhu 1. SNL


Pomlajena zasedba članske ekipe NK Celje je z novim trenerjem Marijanom Pušnikom ter Damjanom Romihom kot pomočnikom odlično začela letošnje nogometno prvenstvo.

Medtem, ko domača zmaga v prvem krogu proti razmeroma šibkemu Triglavu ni bila ravno nepričakovan, kaj šele nemogoč dogodek, pa tesno zmago proti Domžalam vendarle lahko štejemo med presenečenja.

Resda so ekipo letos povsem pomladili tudi Domžalčani, a v prvem krogu so na Stožicah presenetili favorizirano Olimpijo. No, v domačem športnem parku niso bili kos vrstnikom iz Celja.

Med ključne trenutke srečanja lahko štejemo izključitev domačega napadalca Liridona Osmanaja, ki je v slabi minuti prejel dva rumena kartona in v 62. minuti zapustil igrišče. Le nekaj minut kasneje je mladi celjski vratar Kotnik obranil enajstmetrovko in soigralcem dal zaleta za obrnitev tekme v svoj prid.

In res, rezervist Žan Kotnik je v 81. minuti podal z desne strani na drugo vratnico, kjer je drugič v tej sezoni z rutiniranim strelom zadel Roman Bezjak.

Po dveh krogih so tako nogometaši NK Celja s šestimi točkami zasedli vrh prvenstvene lestvice, saj sta Koper in Maribor na obali odigrala 0:0.

Trener Celjanov Marijan Pušnik je po tekmi povedal:
“Čestitke mojim fantom za izredno srčno in borbeno predstavo skozi celotno tekmo. Bili smo veliko boljši nasprotnik, ko smo si ustvarili veliko priložnosti. Vsekakor pa je bil ključni trenutek tekme obramba enajstmetrovke Matica Kotnika. Obramba nas je ponesla in prišli smo do izredno lepega zadetka, po podaji Horvata do Bezjaka, ki je rutinirano zadel. Zatem smo imeli še štiri-pet lepih priložnosti, ko bi lahko rezultat povišali. Vesel sem dobrega starta v prvenstvo. Mislim, da bo to dobra vzpodbuda za nas, za vse fante, tudi za upravni odbor, sponzorje in vse ostale, ki nam lahko zagotovijo mirno nadaljevanje. Fantom iz srca vse čestitke in upam, da bo tudi v prihodnje tako.”

Domžale – Celje 0:1 (0:0)
Športni park Domžale, gledalcev 450. Glavni sodnik: Miran Bukovec. 1. pomočnik: Marjan Tompa, 2. pomočnik: Zoran Žekš. Četrti sodnik: Sašo Habjanič.
Strelec: 0:1 – Bezjak (81′)

DOMŽALE: Vidmar, Skubic, Topič, Zec, Živec, Husmani, Vuk, Osmanaj, Korun (od 88′ Požeg), Kous, Majer (od 66′ Šimunovič). Trener: Stevan Mojsilović.

CELJE: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Bajde (od 77′ Horvat), Bezjak, Kolsi, Korošec, Močič (od 91′ Romih), Gobec, Medved (od 69′ Močivnik), Žitko. Trener: Marijan Pušnik.

Video inserte s tekme si lahko ogledate na spletni strani NK Domžale (klik!), od koder je tudi naslovna fotografija.

Več o tekmi lahko preberete tudi na spletni strani NK Celje.

Marijan Pušnik, trener Celja: “Občutki so zelo dobri. Čestitke mojim fantom za izredno srčno in borbeno predstavo skozi celotno tekmo. Bili smo veliko boljši nasprotnik, ko smo si ustvarili veliko priložnosti. Vsekakor pa je bil ključni trenutek tekme obramba enajstmetrovke Matica Kotnika. Obramba nas je ponesla in prišli smo do izredno lepega zadetka, po podaji Horvata do Bezjaka, ki je rutinirano zadel. Zatem smo imeli še štiri-pet lepih priložnosti, ko bi lahko rezultat povišali. Vesel sem dobrega starta v prvenstvo. Mislim, da bo to dobra vzpodbuda za nas, za vse fante, tudi za upravni odbor, sponzorje in vse ostale, ki nam lahko zagotovijo mirno nadaljevanje. Fantom iz srca vse čestitke in upam, da bo tudi v prihodnje tako.