Po novincih iz Kielc v Celje še perspektiva iz BIH


Celjski rokometni klub bo po tej sezoni zapustil udarni trojec Janc-Zarabec-Žvižej, na drugi strani pa prihajajo tudi okrepitve, sicer bolj v smislu mlajših tujih igralcev na posoji.

Že februarja so pivovarji sklenili dogovor z 19-letnim Danielom Dujšebajevim, ki bo v Celje iz Kielc prišel za dve sezoni. Družbo mu bo v teh dveh letih delal klubski soigralec, prav tako 19-letni, Branko Vujović. S sezono 2018/19 bo v knežje mesto prišel še en 19-letni, in sicer Josip Šarac, ki bo še eno sezono igral za svoj Ljubuški. Po selitvi naj bi v Celju ostal tri sezone.

Branko Tamše o novem igralcu: »Josip Šarac je eden izmed najbolj talentiranih zunanjih igralcev v Evropi. Kljub njegovi mladosti nanj zelo močno računa tudi že hrvaški selektor Lino Červar, ki ga je že imel v načrtih za prihodnje prvenstvo na Hrvaškem.

Po naslednji sezoni, ko Josip prihaja k nam, sem prepričan, da bo izjemno dobro zapolnil marsikatero vrzel tako na levem, kot srednjem, spodoben pa je igrati tudi na desnem zunanjem položaju. Poleg tega je že v tem trenutku zelo uporaben na vseh najbolj izpostavljenih pozicijah v obrambi. To smo v tej sezoni SEHA lige izkusili že sami in verjamem, da bo v Celju naredil še nekaj korakov naprej v svoji igri ter da bo dodana vrednost naši igri, kar vsi skupaj pričakujemo in verjamemo.

Gre namreč za zelo marljivega igralca, s pravimi vrednotami in razmišljanjem, zaradi česar smo se še lažje odločili za njegov prihod. Smo pa tudi veseli, da nam je to uspelo v boju z močno konkurenco interesentov, teh ni bilo malo in če izpostavim samo Flensburg, sem verjetno povedal dovolj, zato sem vesel, da nam je uspelo v Celje pripeljati enega najbolj talentiranih zunanjih igralcev letnika 98 v Evropi. «

sola-voznje-polsi-klik