Podpredsednik RKCPL na vrhu združenja prvoligašev


Na včerajšnji seji združenja rokometnih prvoligašev je podpredsednik celjskega kolektiva, Sebastjan Gergeta, dobil podporo, da je postal predsednik te organizacije za naslednji dve sezoni.

Gergeta je v drugem krogu volitev dobil večinsko podporo zbranih klubov, zanj je namreč glasovalo 11 predstavnikov prvoligašev, eden pa se je vzdržal. Član uprave celjskega kluba od leta 2014 je sicer zaposlen v Pivovarni Laško Union.

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je kandidaturo Gergete vložil z namenom dvigniti produkt NLB lige na višji nivo. Izkušnje, ki jih ima celjski klub z nastopanjem v elitni ligi prvakov in v zadnjih dveh sezonah v SEHA ligi, so po njihovem tiste, ki lahko slovenskemu klubskemu rokometu prinesejo mnoge pozitivne učinke. Ena izmed poglavitnih nalog naslednjega obdobja je gotovo povečanje prepoznavnosti lige ter obiska tekem v slovenskih dvoranah. Do danes elitno slovensko rokometno tekmovanje še nima lastne spletne strani, prav tako pa mora bolje izkoristiti in se pojaviti na socialnih omrežjih.

S pomočjo teh bo lažje vzpostavilo komunikacijo z vsemi ljubitelji rokometa, to pa je seveda ključno za prepoznavnost tekmovanja.

Velik poudarek naslednjega obdobja bi moral biti tudi na vzajemni pomoči klubov, v prvi fazi izkušenj in dobrih praks, v nadaljevanju pa v oblikovanju sklada za pomoč in financiranje izbranih idej v manj razvitih in finančno šibkih okoljih.

Velik poudarek programa bo tudi na izkoriščanju marketinškega potenciala lige in pridobivanju novih finančnih sredstev iz tega vira, s katerim se bodo lahko financirali vložki v prepoznavnost in razvoj tekmovanja.

Dodajmo, da rokometaše Celja Pivovarne Laško v nedeljo v Parizu čaka obračun 2. kola Velux EHF lige prvakov (klik!).

*foto: RKCPL

club1946-premium-klik