Podpredsednik RKCPL na vrhu združenja prvoligašev

21. 09. 2018 11:30

Na včerajšnji seji združenja rokometnih prvoligašev je podpredsednik celjskega kolektiva, Sebastjan Gergeta, dobil podporo, da je postal predsednik te organizacije za naslednji dve sezoni.

Gergeta je v drugem krogu volitev dobil večinsko podporo zbranih klubov, zanj je namreč glasovalo 11 predstavnikov prvoligašev, eden pa se je vzdržal. Član uprave celjskega kluba od leta 2014 je sicer zaposlen v Pivovarni Laško Union.

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je kandidaturo Gergete vložil z namenom dvigniti produkt NLB lige na višji nivo. Izkušnje, ki jih ima celjski klub z nastopanjem v elitni ligi prvakov in v zadnjih dveh sezonah v SEHA ligi, so po njihovem tiste, ki lahko slovenskemu klubskemu rokometu prinesejo mnoge pozitivne učinke. Ena izmed poglavitnih nalog naslednjega obdobja je gotovo povečanje prepoznavnosti lige ter obiska tekem v slovenskih dvoranah. Do danes elitno slovensko rokometno tekmovanje še nima lastne spletne strani, prav tako pa mora bolje izkoristiti in se pojaviti na socialnih omrežjih.

S pomočjo teh bo lažje vzpostavilo komunikacijo z vsemi ljubitelji rokometa, to pa je seveda ključno za prepoznavnost tekmovanja.

Velik poudarek naslednjega obdobja bi moral biti tudi na vzajemni pomoči klubov, v prvi fazi izkušenj in dobrih praks, v nadaljevanju pa v oblikovanju sklada za pomoč in financiranje izbranih idej v manj razvitih in finančno šibkih okoljih.

Velik poudarek programa bo tudi na izkoriščanju marketinškega potenciala lige in pridobivanju novih finančnih sredstev iz tega vira, s katerim se bodo lahko financirali vložki v prepoznavnost in razvoj tekmovanja.

Dodajmo, da rokometaše Celja Pivovarne Laško v nedeljo v Parizu čaka obračun 2. kola Velux EHF lige prvakov (klik!).

*foto: RKCPL

club1946-premium-klik

 

 

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
183 queries in 0,733 seconds.