Pokal narodov Celje 2016: slovenski konjeniki deseti (foto in video)


pokal_narodov_celje_2016_1Včeraj se je v Konjeniškem centru Celje odvil drugi tekmovalni dan prestižnega mednarodnega tekmovanja v preskakovanju ovir, obenem pa največji in najpomembnejši dogodek  v zgodovini centra, Furusiyya FEI Pokal narodov Celje 2016.

Med dvanajstimi ekipami, ki so nastopile, je slovenska osvojila 10. mesto. Tekmovanja s celodnevnim spremljevalnim programom se bodo nadaljevala tudi danes in jutri, ko bo tekmovanje sklenilo svoj krog z nedeljskim Grand Prix tekmovanjem za Svetovni pokal.

Slovenski konjeniki deseti, najboljši Ukrajinci
Prvo mesto na včerajšnjem zelo izenačenem ekipnem tekmovanju je osvojila ekipa iz Ukrajine, drugourvščena je bila ekipa Španije, medtem ko je tretje mesto pripadlo Avstrijcem. Slovensko ekipo, ki je zasedla 10. mesto, so sestavljali Hana Bajrovič, Tajda Bosio, Pato Muente in Robert Bombek. Poleg omenjenih so nastopile še ekipe iz Hrvaške, Madžarske, Litve, Poljske, Portugalske, Rusije, Turčije in Luksemburga.

pokal_narodov_celje_2016_2

Pokal narodov prestižne narave
Petkov Pokal narodov je po besedah predsednika organizacijskega odbora Huga Bosia prav poseben dogodek, saj predstavlja eno izmed devetnajstih kvalifikacijskih tekmovanj v preskakovanju ovir v sklopu prestižne Furusiyya serije. Tudi vsled tega se organizatorji še kako zavedajo odgovornosti in izzivov, ki jih tovrstna tekmovanja prinašajo, med njimi ima posebno mesto okrepitev prepoznavnosti Slovenije v konjeništvu po svetu.

V štirih dneh kar dvajset tekmovanj, bogat spremljevalni program
Štiridnevnega prestižnega mednarodnega tekmovanja v preskakovanju ovir se je zbralo kar 280 konjev, na dvajsetih tekmovanjih se bo skupno pomerilo kar 120 tekmovalcev v različnih kategorijah in višinah ovir, iz dvanajstih držav, tudi iz Slovenije.

pokal_narodov_celje_2016_3

Na včerajšnjem tekmovanju so organizatorji za obiskovalce pripravili zanimiv spremljevalni program, kjer se je zbranim predstavil svetovno uveljavljeni performer in šepetalec konj – Santi Serra Camps iz Španije. Vsi, ki so zamudili petkov show program, pa še imate priložnost, da si ga ogledate še v nedeljo, ob 13.30 uri. Vse dni pa je na voljo otroški ranč s pridihom Zahoda, pa tudi ježa konj za obiskovalce.

Pestro tudi v soboto in nedeljo
Tekmovalna viška štiridnevnega dogajanja organizatorji napovedujejo še danes ob 16. uri, ko se bo odvilo Gold Tour tekmovanje, na katerem se bodo tekmovalci kvalificirali za nedeljsko Grand Prix KapJumping tekmovanje za Svetovni pokal ob 15. uri.

pokal_narodov_celje_2016_4

Pred kamero smo povabili predsednika organizacijskega odbora Huga Bosia. Njegovi izjavi lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku.

Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij. V objektiv smo ujeli utrinke nastopa performerja in šepetalca konj Santi Serra Camps in nastope naših štirih tekmovalcev.

eH

[simpleviewer width=100% height=700 id=977]

nagradna-polovicka