Pomembna zmaga Celjanov v Kopru


Nogometaši Celja so v 26. krogu gostovali v Kopru na Bonifiki. Dvoboj z neposrednim tekmecem za mesta, ki vodijo v kvalifikacije za evropska tekmovanja so Celjani dobili povsem v končnici obračuna.

Koper : Celje 0:1 (0:0)
Ikwuemesi (86′)

Začetna postava Celja: Obradović; Karničnik, Nemanič, Zec, Štefulj; Kouter, Vrbanec, Popović; Matko, Bajde, Bizjak

Koprčani so najprej zapretili v 12. minuti, ko je strel iz neposredne bližine z refleksno obrambo odbil vratar Matko Obradović. 10 minut kasneje je na drugi strani igrišča prečko stresel Aljoša Matko.

Dinamičen obračun se je nato rahlo umiril, v zaključku prvega dela tekme pa je znova odlično posredoval Obradović, ki je s parado preprečil zadetek Andreja Kotnika. Nogometaši so tako odšli na odmor brez zadetkov.

V drugem delu srečanja so Celjani dvignili nivo igre in bili precej boljši tekmec. Najbolj nevarno je bilo ob dveh poskusih Žana Karničnika, toda slednji ni uspel zadeti v polno. Kljub dominantni igri Celja se je v 85. minuti povsem sam pred celjskimi vrati znašel Bright Edomwonyi, a z novo izjemno obrambo se je izkazal hrvaški vratar v dresu Celja. To je bil sploh prvi nevaren poskus domačih v drugem delu igre.

Le minuto kasneje je Lovro Bizjak odlično zaposlil Charles Ikwuemesija, ki je izkoristil svojo moč in zadržal žogo, nato pa jo še uspešno poslal mimo domačega vratarja. Nigerijski napadalec je po vstopu v igro iz klopi potreboval zgolj 6 minut za dosego zadetka, je pa bil to zagotovo izredno pomemben zadetek predvsem za njegovo samozavest, saj se med strelce ni vpisal vse od začetka novembra.

Grofje bi lahko v sodnikovem podaljšku še povišali svoje vodstvo, toda Matko ni uspel v zadetek pretvoriti dveh velikih priložnosti. Nogometaši iz knežjega mesta so se tako z minimalno zmago na drugem mestu točkovno izenačili z Mariborom, že v sredo pa sledi nov zahteven dvoboj, ko v Celje prihaja vodilna Olimpija iz Ljubljane.

Vrhunci tekme med Koprom in Celjem: