Posebni poročevalec iz Sočija: Zimska olimpijada ob morju


gregor_olimpijadaIz olimpijskega Sočija se ekskluzivno za obiskovalce naših spletnih strani oglaša član uredništva Gregor Krajnc, ki je na turneji po najpomembnejših tekmah za Slovenijo na teh olimpijskih igrah.

Gregor Krajnc iz Sočija:

Po nepozabnem nedeljskem doživetju, ko smo navdani s ponosom spremljali podelitev bronaste medalje našemu Petru Prevcu, smo se zbudili v oblačno in rahlo deževno jutro, a s prijetnimi 10°C. Zanimivo se je voziti z vlakom pol ure iz centra Sočija do prizorišč in ob tem ves čas spremljati panoramo Črnega morja.  nekako ne sodi k zimskim olimpijskim igram.

 

Sicer pa nas Slovence rusi prepoznajo na vsakem koraku, in začnejo takoj navijati za Slavenijo.

Nekako imam občutek da bi lahko osvojili deset zlatih medalj, pa ne bi dvignile toliko zanimanja in prepoznavnosti, kot ga sprožajo odlične igre naše hokejske ekipe z delovnim in zavzetim pristopom.

Na tekmi z ZDA so za Slovenijo navijali tudi vsi Rusi v dvorani in se veselili gola v zadnji minuti, kot da bi zmagali v finalu.

bojan_srot_olimpijada_soci
Med navijači slovenske hokejske reprezentance na tekmi proti ZDA je bil tudi celjski župan Bojan Šrota

Sedaj se odpravljamo na ekipno tekmo skokov, jutri pa se bom po spletu okoliščin lahko udeležil ključne tekme slovenske hokejske reprezentance za zgodovinsko uvrstitev v četrtfinale Olimpijskih iger z Avstrijo.

gregor_olimpijada_kolaz

Gregorjeve dogodivščine na olimpijskih igrah v Rusiji lahko v živo spremljate preko njegovega twitter profila https://twitter.com/gregorkrajnc