Pot do zgodovinskega uspeha Rogaške tlakovali tudi trije Celjani


Nogometni klub iz Rogaške Slatine je osvojil 1. mesto v 2. slovenski nogometni ligi, s tem pa so si nogometaši Rogaške priborili zgodovinsko uvrstitev med slovenske prvoligaše. Izredno pomembni členi ekipe pri doseženem uspehu so bili tudi trije Celjani.

Rok Pirtovšek in Nermin Haljeta, produkta celjskega Šampiona ter Matic Marcius, otrok NK Celje, so trije mušketirji iz knežjega mesta, ki so se podpisali pod zgodovinski uspeh, in sicer uvrstitev med slovenske prvoligaše, na katero so v Rogaški Slatini čakali kar 30 let.

Foto: Simon Valant

Pirtovšek je postal član Rogaške že pred lansko sezono. Minulo poletje je sledil odhod v Bistrico, a se je že po nekaj mesecih vrnil nazaj v mesto termalnih vrelcev. Na zadnji tekmi letošnje sezone je branilcu iz Celja pripadla tudi vloga kapetana, ob tem pa je z novo izvrstno predstavo pripomogel k ohranitvi prazne mreže svoje ekipe.

Na 29 nastopih je sicer dosegel 3 zadetke, najpomembnejšega prav proti ekipi iz Krškega, ko je v zaključku tekme zadel v polno za končnih 2:1.

Matic Marcius; foto: David Valant

Haljeta in Marcius sta se črno-belim pridružila v zimskem prestopnem roku. Marcius je Rogaško okrepil iz vrst novomeške Krke, na 12 tekmah spomladanskega dela prvenstva pa je v polno zadel na 5 obračunih.

 

Haljeta, ki je prišel iz lendavske Nafte, je prav tako nastopil na 12 tekmah, ob tem pa dosegel 2 zadetka. Drugega prav na zadnji tekmi sezone, ko je Rogaško popeljal do vodstva v Krškem in s tem črno-bele močno približal naslovu prvakov.

Prav vsi trije so tako bili pomemben del ekipe, ki jo je sestavil trener Oskar Drobne.