V Celju najdražje vstopnice za ogled košarkarjev


slovenjia portugalska avgust 2016Včeraj je slovenska košarkarska reprezentanca v celjski dvorani Zlatorog odigrala prvo pripravljalno srečanje za kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Pred tremi leti je prav Celje gostilo predtekmovalno skupino domačega evropskega prvenstva, za vstop na tribune pa je veljalo veliko zanimanje. Tokrat je povsem drugače, saj poleg tistih, ki so po takšnih ali drugačnih kanalih prejeli listič za ogled srečanja, ni bilo prav veliko navdušencev, ki so za vstopnico odšteli 12 evrov.

Slovenska vrsta, ki jo kot selektor vodi Igor Kokoškov, ki je bil očitno s strani prišepetovalcev pošteno obdelan, saj je na priprave povabil nekaj igralcev, ki v zadnji sezoni niso pokazali nič posebnega, na drugi strani pa se je brez možnosti tekmovalnega preizkusa poslovil vsaj od dveh resnih imen, je brez težav ugnala Portugalsko.

Na igrišče je proti pričakovanjem zaradi veleumnih pravil lige, kjer ni doping kontrole, za slabih pet minut kot član začetne peterke stopil Goran Dragić, ki je enkrat zgrešil iz igre in zadel oba prosta meta.

Od igralcev s Celjskega je Miha Lapornik igral 17 minut in dosegel 7 točk ter tri podaje. Žiga Dimec je v točno 10 minutah dosegel tri točke in ujel pet skokov.

SLOVENIJA : PORTUGALSKA 67:51 (23:9, 18:18, 10:11, 16:13)
Slovenija: Dragić 2, Z. Dragić 7, Murić 8, Prepelič 11, Vidmar 4 (5 skokov), Blažič 10, Dimec 3 (5 skokov), Klobučar 7, M. Lapornik 7, Morina, Nikolić, Omić 5, Rebec 3.

Danes bo v finalu turnirja ob 17.30 Slovenija igrala še z Belgijo, ki je bila sinoči uspešnejša od Bosne in Hercegovine. Srečanje si bo mogoče ogledati tudi na enem od znanih športnih kanalov.

Dodajmo, da bo čez dva tedna v ljubljanskih Stožicah za ogled reprezentance treba odšteti dobro tretjino manj, in sicer 7,90 EUR.

V sredo, 7. septembra, bo Celje gostilo drugo kvalifikacijsko tekmo za EP, in sicer z Ukrajino. Takrat bodo vstopnice cenejše, kot ta vikend, in sicer jih Košarkarska zveze Slovenije nudi po 10,90 EUR.

polovicka_celje_klik