Kaj se je in se še bo investiralo v celjsko športno-rekreativno infrastrukturo

16. 01. 2017 20:45

Znane so načrtovane naložbe na celjski športno-rekreacijski infrastrukturi, ki jo upravlja družba za upravljanje s parkirišči in javnimi objekti ZPO d.o.o.

Na drsališču v mestnem parku bodo kupili stroj na električni pogon za glajenje  ledu na drsališču, ki bo stal okoli 135.000 evrov. V sklopu občinskega programa energetskih sanacij javnih objektov se bo nadaljevala energetska sanacija drsališča.

V dvorani Zlatorog bodo opravili prvo fazo klimatizacije dvorane. Vgradili bodo hladilce za hlajenje dovodnega zraka za prezračevanje, kar bo stalo okoli 150.000 evrov. 

Za ureditev in posodobitev dvorane Golovec je namenjenih 50.000 evrov. Položili bodo nove plesne pode, namestili pa bodo tudi novo razsvetljavo.

Za sanacijo garderob na kegljišču je rezerviranih nekaj manj kot 25.000, za sanacijo in popravilo bazenske školjke na letnem kopališču pa 73.000 evrov.  

Pregled preteklih vlaganj

ZPO Celje, ki zadnjih 16 let upravlja športno infrastrukturo, je ob finančni podpori Mestne občine Celje v minulih letih obnovil in skoraj v celoti oziroma delno  energetsko saniral zimski bazen, kegljišče in prireditveno dvorano ŠRC Golovec. Že v letih 2010 in 2011 je izvedel celovito energetsko sanacijo objekta.

Na javnem razpisu izbrani EI Tec Mulej d.o.o. je zamenjal dotrajane klimate, stekleno fasado, prenovil razsvetljavo in poskrbel za regulacijo in prenovo toplotne postaje ter s tem zagotovil nižje stroške vzdrževanja in prihranek porabljane energije.

Energetska sanacija tistega dela objekta, v katerem je kegljišče, se je nadaljevala v letu 2015, ko se je obnovila celotne kritina na hali B in ko se je po stropu namestila dodatna izolacija. Na del objekta, kjer je zimsko kopališče, se je postavila fotovoltaična sončna elektrarna.

Razen fasade vhodnega dela  je zgradba  tako po ovoju kot tudi strojno in elektroinstalacijsko energetsko sanirana. Naložba je bila vredna 515.000 evrov.

Energetska sanacija prireditvene dvorane ŠRC Golovec je potekala v letih 2012 in 2013.  Podjetje Petrol energetske rešitve d.d. je prenovilo in dodatno izoliralo vse strani fasade razen severne, izvedlo regulacijo ogrevanja in zamenjalo razsvetljavo.  Še preden je podjetje Bisol d.o.o. na hali A postavilo sončno fotovoltaično elektrarno, se je izolirala streha in zamenjala kritina. Energetska sanacija je stala 300.000 evrov. Omeniti je še potrebno, da se je posodobila garderoba zimskega kopališča, da se je zamenjal del kritine nad kegljiščem in da so se nabavili novi startni bloki za plavalce.

garderobe_olimp_celje_2016MOC je kot lastnica objektov finančno podprla tudi prvo fazo  energetske sanacije drsališča v Mestnem parku, ki je vključevala ureditev severne fasade, namestitev varčnejših LED reflektorjev, prenovo prostorov za športne klube in prostorov za kontrolo in izvedbo tekmovanj. Naložba je bila vredna 450.000 evrov bruto in naj bi se ob zajamčenih prihrankih povrnila v treh letih.

Na letnem kopališču so se uredili garderobni  prostori. Dotrajana salonitna kritina se je zamenjala s kritino iz pločevine, ki ima 15 centimetrov izolacije. To je stalo nekaj več kot 46.000 evrov. V celoti je bilo zamenjano tudi stavbno pohištvo (12.000 evrov).

Lani je bil saniran tudi garderobni objekt na nogometnem igrišču Olimp. Ta naložba je bila vredna  126.000 evrov. 

fitness-olimpus-polsi

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
178 queries in 0,820 seconds.