Pri “kajuhu” nov fitnes na prostem, primeren za vse generacije kot tudi gibalno ovirane


V minulih dneh so v športnem parku pri I. gimnaziji v Celju namenu predali nov fitnes na prostem. Naložba je stala približno 48 tisoč evrov, pri njej pa so sodelovali Mestna občina Celje, Mestno četrtjo Kajuh in I. gimnazija v Celju.

Novost bo zagotovo pritegnila zanimanje; foto: MOC

Nove vadbene elemente bodo lahko pri pouku športne vzgoje uporabljali tudi dijaki I. gimnazije v Celju, prav tako bodo na voljo tudi številnim športnim društvom, ki na gimnazijskem igrišču skozi vse leto izvajajo organizirano vadbo.

Vadbene elemente za moč so izbrali s pomočjo športnih pedagogov I. gimnazije v Celju.

Naprave so primerne za vsakogar – tako za mlade kot tudi za starejše, za profesionalne športnike, za športno aktivne občane, pa tudi za tiste, ki se s športom šele začenjajo ukvarjati. Primerne so tudi za posameznike z gibalnimi ali zdravstvenimi omejitvami ter za vadbo po rehabilitaciji.

Fitnes je zasnovan, da ga uporabljajo vse generacije; foto: MOC

Na napravah lahko tako vsak najde primeren tip vadbe zase. Na elementih so piktogrami, ki uporabnike usmerjajo z navodili za izvajanje vaj, poleg tega pa so na tablicah tudi QR kode, ki na pametnih telefonih vodijo do video vsebin za vadbo.

Pri novi pridobitvi je MČ Kajuh poskrbela za postavitev vadbenih elementov za moč. Ta del naložbe je stal 21.704,29 evra. MOC je v sodelovanju z javnim podjetjem Zelenice uredila brezšivno varnostno podlogo v velikosti 134,40 m2, na kateri stojijo nove vadbene naprave, za kar so odšteli 26.339,97 evrov.

Preberite tudi: