Pričenja se svetovno rokometno prvenstvo, prisotni bodo tudi rokometaši Celja


Z današnjim dnem se pričenja 28. svetovno rokometno prvenstvo, ki bo potekalo na Poljskem in Švedskem. Sodelovali bodo tudi rokometaši, ki sicer zastopajo barve celjskega rokometnega kluba.

Aleks Vlah in Stefan Žabić sta rokometaša, ki ju je iz celjskega tabora na prvenstvo vpoklical slovenski strateg Uroš Zorman. Oba sta debitanta na velikih tekmovanjih.

Na širšem spisku selektorja sta bila tudi Tadej Mazej in Tim Cokan, ki pa se na koncu nista znašla med izbrano osemnajsterico. Slovenski rokometaši se bodo v skupinskem delu soočili s Savdsko Arabijo, Poljsko in Francijo, vse tekme pa bodo odigrali v poljskih Katowicah.

Na turnirju se bo mudil tudi celjski vratar Yassine Belkaied, ki pa bo zastopal tunizijsko reprezentanco. Ti se bodo v skupinskem delu pomerili z Bahrajnom, Belgijo in Dansko, ki jo mnogi označujejo kot prvega favorita za osvojitev naslova prvakov.

V primerjavi z minulim svetovnim prvenstvom se število celjskih igralcev, kar se slovenske reprezentance tiče, ni spremenilo. Je pa bilo leta 2017 na turnirju v Franciji prisotnih kar šest rokometašev Celja (Urban Lesjak, Borut Mačkovšek, Miha Zarabec, Tilen Kodrin, Vid Poteko in Blaž Janc). Takrat je nato sledil tudi odličen uspeh Slovenije, in sicer bronasta medalja. Je pa tokrat med izbranci Zormana kar 11 rokometašev, ki so že zaigrali za Celje.

Slovence prva preizkušnja čaka že jutri ob 18. uri.


Standings provided by Sofascore

Simon Valant, foto: David Valant