Odprte prijave za Citycentrovo ulično košarko 3×3


Vabilo mladim košarkaškim navdušencem


V petek, 27. avgusta 2021, se bo od 11. ure naprej na zunanjem parkirišču nakupovalnega središča (pri Gala Caffe-ju) že tradicionalno odvijala Citycentrova ulična košarka 3 na 3 za osnovnošolce in srednješolce v  organizaciji Športne zveze Ljubljana in podjetja Mopa. Vabljeni so vsi mladi, ki jim šport in zabava pomenita ritem življenja, da se brezplačno prijavijo preko spletnega obrazca (klik) do 24. 8.2021.

Košarkarski navdušenci se bodo pomerili v igri »3 na 3« na kvalifikacijskem turnirju v ulični košarki. To je igra dveh trojk na en koš, kjer je najpomembnejše pravilo »fairplay« – poštena igra, saj si igralci tekmo sodijo sami. Ekipa šteje štiri igralce, tekmo igrajo trije. Ekipe bodo razvrščene v pet starostnih kategorij, in sicer bodo zajemale igralce od 4. razreda osnovne šole pa vse do 4. letnika srednje šole, tako moške kot ženske. Poleg prave zabave na ulici –»ulični košarki«, bodo med tekmami zanimive aktivnosti ter zabava za vse udeležence: metanje trojk in igre presenečenja. Najboljše tri ekipe v vsaki kategoriji bodo prejele medalje in se uvrstile na finalni turnir, ki bo potekal v Ljubljani, kjer se bodo borile za naslov Prvaka Slovenije v ulični košarki 2021. Poleg športno in zabavno preživetega popoldneva bo vsaka ekipa prejela tudi praktične nagrade.

Kvalifikacijski turnirji bodo sicer potekali konec avgusta tudi v Ljubljani in Mariboru. V septembru pa se bodo najboljše ekipe s kvalifikacijskih turnirjev pomerile med seboj na velikem finalnem turnirju 11. septembra na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Vabimo vse košarkarske navdušence, da se prijavijo in svoj prosti čas preživijo aktivno na prostem z žogo v rokah in na turnirju pokažejo svoje košarkarske spretnosti.