Prve stopničke sezone za deskarja Tima Mastnaka


Celjski deskar Tim Mastnak je na tekmi svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu v avstrijskem Simonhöheju osvojil svoje prve letošnje stopničke. V finalu je za desetinko zaostal za zmagovalcem Stefanom Baumeistrom. Mastnak je četrtič nastopil v velikem finalu in bil prvič poražen.

Tim Mastnak se je na generalki pred olimpijskimi igrami zavihtel na svoje prve zmagovalne stopničke v letošnji sezoni. Mastnak je dobro dnevno formo pokazal že v kvalifikacijah, v katerih je bil najhitrejši. V osmini finala je izločil Nemca Elisa Huberja, ki je imel na začetku sicer nekoliko pobude, a je Celjan na koncu vseeno prepričljivo zmagal. Podobno je Mastnak s tekmecema opravil tudi v četrtfinalu in polfinalu. Najprej je v četrtfinalu izločil Avstrijca Lukasa Mathiesa, v polfinalu pa še Italijana Rolanda Fischnallerja. Polfinale je bil še posebej razburljiv, saj si je Italijan do vmesnega časa priboril 68 stotink prednosti, a ga je 30-letni Celjan do cilja dohitel in prehitel za osem stotink.

V velikem finalu se je Mastnak pomeril z Nemcem Stefanom Baumeistrom. Ta je bil hitrejši vse od začetka. Mastnak ga je skušal do cilja dohiteti in prehiteti, a mu je zmanjkalo deset stotink sekunde. Nemec je slavil petič v karieri. V skupnem seštevku paralelnega veleslaloma vodi današnji zmagovalec Baumeister, Mastnak je četrti.