Ratejeva na EP ponovila 6. mesto


martina ratej in andrej hajnsekČetrti dan tekmovanj na evropskem atletskem prvenstvu v Amsterdamu je kladivarjevka Martina Ratej nastopila v finalu meta kopja za ženske. Po 60,38 m, kolikor je zalučala orodje v kvalifikacijah, si je v finalu obetala izboljšanje rezultata, a je na koncu s 60,65 m zasedla 6. mesto, a čimer je izenačila uvrstitev iz EP v Zuerichu leta 2014.

Do medalje je Ratejevi manjkalo 2,85 m, odličje pa je pobrala Hrvatica Sara Kolak, ki jo, tako kot Ratejevo, trenira Andrej Hajnšek.

Svoje vtise je strnila z naslednjimi besedami: “Moj prvi met je bil zadovoljiv, pričakovala sem, da bom potem stopnjevala dosežke. Moja želja je bila, da grem potem na vse ali nič. Žal se je pokazalo, da še nisem v formi in delam napake. Ne tečem sproščeno in nisem sposobna hitrosti prenesti v izmet in se potem pred metom ustavim. Iz ogrevanja sem prišla z dobrimi občutki, pričakovala sem dober met, boljšo tekmo zame, kot je bila. Presenečenja so bila na vrhu, le zmagovalka je suvereno metala, preostali z odličji pa sta imeli po en tehnično dober met. Čestitam Kolakovi, vendar jo na treningih vedno premagujem. Danes se ji je v vetrovnih pogojih posrečil super met.”

polovicka_celje_klik