Razglasili naj športnike najbolj športne šole v Sloveniji


Če se katera od srednjih šol lahko pohvali s športnimi dosežki, to gotovo velja za I. gimnazijo v Celju, ki je pogosto razglašena za najuspešnejšo športno šolo v državi, k temu pa prispeva tradicija športno usmerjenih oddelkov. Iz njih so poleg evropskih in svetovnih prvakov izšli tudi prejemniki olimpijskih medalj. Kot vsako leto so tudi tokrat razglasili najboljšo športnico in športnika leta ter podelili pohvale za odlične dosežke na tem področju.

Podelili so 13 nagrad za dosežke na srednješolskih državnih tekmovanjih od prvega do četrtega mesta med posamezniki v  atletiki, deskanju na snegu, krosu, judu in streljanju s pištolo ter 14 pohval za dosežke med posamezniki na državnih tekmovanjih od petega do 14. mesta v atletiki, smučanju, streljanju in plezanju.

Podelili so tudi nagrade sedmim ekipam kolektivnih športov za uvrstitev od prvega do četrtega mesta.

Državne prvakinje v košarki; 2. mesto v rokometu in atletiki; novi rekordi

Ženska in moška šolska ekipa v atletiki sta letos na državnem prvenstvu dosegli 2. mesto. Naša moška košarkarska reprezentanca je dosegla 4. mesto, ženska pa si je priborila mesto na najvišji stopnički! Uspešna je bila tudi ženska rokometna reprezentanca, ki je dosegla drugo mesto.

Izjemnih uspehov na državni in mednarodni ravni niso dosegale samo ekipe v kolektivnih športih, temveč tudi mnogi posamezniki, ki so s trdim delom in nadarjenostjo dosegli kar nekaj državnih in osebnih rekordov. Dejan Jager je podrl osebni rekord v strelstvu, Anej Zupanc pa osebni rekord v teku na 400 metrov in s tem postavil novo normo za evropsko prvenstvo za mladince.

Posebej smo se zahvalili maturantom, brez katerih številnih uspehov ne bi bilo. Dosežke vseh dijakov je pohvalil tudi ravnatelj dr. Anton Šepetavc, ki je med drugim razglasil letošnja najboljša športnika.

Kickbokserka in deskar na snegu

Naj športnika "kajuha" 2016/17 Teja Toplak in Tit Štante z ravnateljem Antonom Šepetavcem
Naj športnika “kajuha” 2016/17 Teja Toplak in Tit Štante z ravnateljem Antonom Šepetavcem

Naj športnica je postala kickbokserka Teja Toplak, naj športnik pa deskar na snegu Tit Štante. Teja je letos svojim izvrstnim uspehom dodala med drugim tudi bronasto medaljo na članskem evropskem prvenstvu v taekwondoju in naziv svetovne podprvakinje v kickboksu. “Naziva naj športnica I. gimnazije sem se zelo razveselila. To je zame posebna čast in odličen zaključek šolanja na I. gimnaziji,” nam je povedala Teja. Tit Štante je osvojil prvo nagrado za Slovenijo na drugih zimskih mladinskih olimpijskih igrah na Norveškem. Tudi njemu ta naziv pomeni veliko: “Zahvaljujem se vsem profesorjem, ki so me vsa štiri leta podpirali in mi nudili pomoč, ko sem jo potreboval.”

Upamo, da bo tudi naslednje leto tako športno bogato in uspešno kot letošnje. Gotovo bodo reprezentance še bolj motivirane, saj bodo (končno) igrale v novi telovadnici.

Živa Srše

*foto: Jože Petrak Zajc

sola-voznje-polsi-klik